`Kød´boller med linser i tomatsauce

3 apr, 2024 | Sund Aftensmad

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce.
Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som boller i en god boller i karry, find opskriften herunder.
Denne opskrift er udviklet af Anette Hoeg Nilesen til bogen “Det grønne årstidskøkken”.

Ingredienser til cirka 20 små boller/4 personer
`Kød`boller
2 dl grønne linser
3½ dl bouillon
3 laurbærblade
75 g løg (renset vægt)
3 fed hvidløg
1 dl kikærtemel eller linsemel
½ dl havrefløde eller anden væske (evt. bouillon)
1 spsk. stødt koriander
1 spsk. stødt anis eller stødt fennikel
½ tsk. chiliflager
1 spsk. loppefrøskaller
uraffineret salt
friskkværnet peber
olivenolie eller kokosolie uden smag til stegning

Tomatsauce
150 g løg (renset vægt)
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 dåser flåede hakkede tomater
1 spsk. tørret basilikum
½ tsk. chiliflager (eller mindre, hvis det er til børn)
1 spsk. kokossukker eller anden form for sødning
uraffineret flagesalt
friskkværnet peber
et par grønkålsblade
fintrevet skal af ½ citron

Fremgangsmåde
Skyl linserne grundigt. Lav 3½ dl bouillon, og kom den i en gryde sammen med linserne og laurbærbladene. Kog op, og lad det simre i ca. 30 minutter, til linserne er møre. Lad blandingen køle af, og fjern laurbærbladene.

Hak 75 g renset løg helt fint. Rens og pres 3 fed hvidløg igennem en hvidløgspresser, eller hak dem helt fint.
Bland de kogte linser med det finthakkede løg og hvidløg. Tilsæt kikærtemel, havrefløde (eller anden væske), koriander, anis, chiliflager, loppefrøskaller, salt og friskkværnet peber. Ælt farsen grundigt sammen i hånden, så alle ingredienserne blandes godt. Lad farsen hvile i ca. ½ time.

Form farsen til små boller. Steg dem på en pande i rigeligt olie. Ryst panden, så bollerne får farve på alle sider. De skal stege ca. 10 minutter i alt + 15 minutter i ovnen sammen med tomatsaucen.

Tomatsauce
Hak det rensede løg i fine tern. Rens og hak hvidløgs-feddene. Varm en gryde op, og tilsæt olivenolien, de hakkede løg og hvidløg. Svits, til løgene er blevet klare i kanterne. Tilsæt nu de flåede hakkede tomater, tørret basilikum, chiliflager, kokossukker, salt og peber. Lad saucen simre i ca. 15 minutter. Smag saucen til med salt, peber og sukker.

Hæld saucen i et smurt ildfast fad, læg linsebollerne i saucen, og varm blandingen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter. Drys en blanding af finthakket grønkål og fintrevet citronskal over retten lige før servering. Servér sammen med kogt perlespelt, quinoa eller pasta samt dampet broccoli, eller hvad du synes passer godt til retten.

Her kan du finde opskriften på Squashspagetti
Her kan du finde opskriften på Pasta med valnøddesauce
Her kan du finde opskriften på Boller i karry
Her finder du opskriften på Italienske kødboller
Her finder du opskriften på Bone Broth med kyllingeboller

Var du tilfreds med denne opskrift på `Kød´boller med linser i tomatsauce? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Lasagne med ekstra grønt

Lasagne med ekstra grønt

Lasagne med ekstra grønt og linser smager fantastisk dejligt og er velegnet med en lækker salat til. Du kan sagtens lave en stor portion, så du har til to dage. Denne lasagne er alt det, en lasagne skal være. Den indeholder blot lidt ekstra grønt og lidt grønne...

Opskrift på tærte med løg og spinat

Opskrift på tærte med løg og spinat

Opskrift på tærte med løg og spinat. Denne tærte med løg og spinat smager fantastisk godt, og så ser den smuk ud. Du kan bage tærten i forvejen og lune den før servering. Den er velegnet som forret, frokostret eller let middagsret med en fyldig salat til. Tærtedej 150...

Ovnbagte tomater og squash

Ovnbagte tomater og squash

Denne skønne Middelhavsret smager fantastisk dejligt og er let at lave. Den passer som tilbehør til såvel kød som bælgfrugter. Ingredienser til 4 personer 200 g røde ris eller naturris4 kartofler 8 tomater 2 squash 2 rødløg 3-4 spsk ekstra jomfruolivenolie 2 lange...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!