Opskrift på spinattærte

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Opskrift på spinattærte

     6
Opskrift på spinattaerte

Denne opskrift på spinattærte er let at lave, den er sund og bunden er lavet af mandelmel og tapiokamel og er derfor glutenfri. Opskriften stammer fra bogen Glød, skrevet af Christian Grønhøj og Morten Fenger.

Ingredienser til 4 personer
Tærtebund
3 dl mandelmel (blendede mandler)
3 dl tapiokamel eller groft rismel
70 g blødt smør eller ekstra jomfruolivenolie
1 æg, hørfrøskum eller 20 g knust hørfrø og ½ dl vand
1 tsk æblecidereddike
½ tsk uraffineret flagesalt
evt. 2 spsk. varmt vand til justering af konsistensen

Spinatfyld
500 g helbladet spinat, frisk eller frossen
3 knuste fed hvidløg
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
½ dl vand
1 tsk uraffineret flagesalt
½ tsk friskkværnet peber
evt. ¼ tsk stødt muskatnød
1½ spsk æblecidereddike
evt. 1 spsk løgpulver
4 æg

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 165 grader. Bland mandelmel og tapiokamel i en skål. Tilsæt blødt smør, æg, æblecidereddike og salt. Rør ingredienserne sammen med en ske eller i en foodprocessor,
og tilsæt evt. lidt varmt vand, hvis dejen er for tør. Lad evt. dejen hvile på køl i ca. 30 minutter, hvis den er meget blød i det. Rul den derefter ud mellem to stykker bagepapir, og kom selve dejen i en tærteform du behøver ikke smøre formen. Bag tærtebunden i 15-20 minutter, til den er lysebrun.

Spinatfyld Steg hvidløget i olivenolie på en pande, til det begynder at blive lysebrunt og dufter godt. Tilsæt spinat. Hvis du bruger frossen spinat, så tilsæt gerne ½ dl vand. Skru helt op for blusset, læg låg på gryden, og lad det stege et par minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen æg. Sluk for blusset, når blandingen begynder at koge. Rør rundt, og tjek, at spinat-blandingen ikke er over 65 grader. Rør derefter æggene i, og rør blandingen sammen.
Fordel blandingen på tærtebunden, og bag den i ca. 20 minutter i ovnen. Når spinatblandingen er fast og ikke længere flydende, er tærten færdig. Servér gerne tærten med en lækker salat til.

Her kan du finde opskriften på en lækker antiinflammatorisk salat med bønner eller asparges
Her kan du finde opskriften på en delikat Broccolisalat med gulerodsdressing

Var du tilfreds med denne opskrift på spinattærte? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende og sunde opskrifter hver måned.