Opskrift på wokret med pak choi og jordskokker

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Opskrift på wokret med pak choi og jordskokker

     5
opskrift på wokret med pak choi og jordskokker

Denne opskrift på wokret med pak choi og jordskokker er lækker og mættende. Pak choi er meget anvendt i det kinesiske køkken, hvor den regnes for at være en af de fineste grøntsager. Den minder noget om bladbede, men er kortere og de grønne blade finere. Prøv denne delikate wokret, der er let at tilberede og bare smager.

Denne opskrift på wokret med pak choi og jordskokker er lækker og mættende. Pak choi er meget anvendt i det kinesiske køkken, hvor den regnes for at være en af de fineste grøntsager. Den minder noget om bladbede, men er kortere og de grønne blade finere. De seneste sæsoner er pak choi blevet forholdsvis almindelig også i danske supermarkeders kølediske.

Denne lækre opskrift stammer fra Claus Dalby’s bog Hold Vægten, du kan finde min omtale af bogen via linket herunder.

Ingredienser til fire personer

100 g perlerug (giver cirka 300 g kogte korn)
200 g jordskokker
200 g pak choi
200 g gul peber
en håndfuld bredbladet persille
ekstra jomfruolivenolie til stegning
salt og peber
evt. vin- eller æbleeddike
sesamfrø

Fremgangsmåde

Kog perlerugen i cirka 20 minutter. Rengør jordskokkerne og skær dem i tynde skiver. Rengør Pak Choi kålen og peberfrugten og skær dem i mindre stykker. Skyl persillen, fjern stænglerne og hak den.

Kom ekstra jomfruolie i wokken og steg kålen med jordskokkerne i tre til fire minutter. Tilsæt derefter den kogte perlerug samt peberfrugten og svits videre i et par minutter. Krydr retten med salt og peber og vend persillen i. Til sidst tilsætter du eventuelt lidt vin- eller æbleedikke og drysser med sesamfrø og retten er klar til servering. Bon appetit.

pak choi

Du kan finde opskriften på wok med svampe og selleri HER
Du kan læse min omtale af Claus Dalby’s bog Hold Vægten HER

Var du tilfreds med denne artikel? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.