Porretærte – opskrift på porretærte med rødløg

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Porretærte – opskrift på porretærte med rødløg

     9
Porretærte - opskrift paa porretaerte med roedloeg

Denne porretærte med rødløg kan let blive familiens favorittærte. Den har smag og fylde, og er samtidig let at tilberede. Porrer og rødløg er sunde og næringsrige, så kombinationen er optimal. Server gerne en salat, tilpasset årstiden til.

Porretærte med rødløg, der er let at tilberede og bare smager. Porretærten kan nydes af hele familien og serveres til enten frokost eller aftensmad, eventuelt med en god salat til. Glæd dig.

Ingredienser til 4 personer
tærtedej
50 g havremel (blendede havregryn)
150 g sigtet speltmel (hvis glutenfri, så groft rismel)
70 g gammeldags kærnet smør
50 g skyr eller Acido
2-3 spsk vand
1 ½ tsk uraffineret flagesalt
Til pynt: 15 mandler

Fyld
4 porrer
2 rødløg
50 g soltørrede tomater
3-4 æg
3 dl Acido
100 g hytteost
50 g parmesanost
2 fed friskpresset hvidløg (kan udelades)
½ finthakket chili
1-2 tsk tørret basilikum
½ tsk muskatnød
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Saml dejen med hænderne. Smør tærteformen og pres dejen godt ud i formen. Lad bunden stå i køleskabet i 15-20 minutter. Varm ovnen til 180 grader, prik tærtedejen med en gaffel, klip et stykke bagepapir, så det passer i faconen, læg det over dejen og fyld op med bønner eller keramiske tærte perler. Forbag bunden i 15 minutter.

Rengør porrer og rødløg, skær bund og top fra porrerne og skær både dem og løgene i tynde ringe. Skære de soltørrede tomater i småbitte stykker. Pisk æg, Acido, hytteost, halvdelen af parmesanosten og krydderier sammen og vend porrer, løg og fintsnittede soltørrede tomater i fyldet.

Fjern bagepapir og bønner. Fordel herefter fyldet i den forbagte tærtebund, fordel mandlerne øverst og riv den sidste parmesanost over tærten. Bag den ved 180 grader i cirka 35 minutter, til den er gylden og færdigbagt.

Server tærten med en lækker salat til, afpasset efter årstiden.

Her kan du finde opskriften på den bedste Laksetærte
Her kan du finde opskriften på Kålsalat med bagte løg

Var du tilfreds med denne opskrift på porretærte med rødløg? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.