Sommertærte med spinat og squash

2 jun, 2024 | Sund Aftensmad

Denne Sommertærte med spinat og squash er delikat og velegnet til såvel frokost som aftensmad med en god salat til. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken.

Ingredienser 4 personer (8 stykker)
Bund

150 g groft ølandshvedemel
100 g fint ølandshvedemel
20 g sesamfrø
80 g ekstra jomfruolivenolie eller 100 g smør/plantesmør
½ tsk. uraffineret flagesalt
½-1 dl koldt vand

Grønsagsfyld
100 g løg (renset vægt)
2 fed hvidløg
1 spsk. sød paprika
1 spsk. tørret timian eller citrontimian
2 spsk. olivenolie
300 g helbladet spinat (gerne fra frost) eller newzealandsk spinat
uraffineret salt
friskkværnet peber
1 squash (ca. 250 g)
150 g cherrytomater (til at komme oven på tofumassen)
1-2 spsk. olivenolie
chiliflager efter smag og behag

Tofumasse
250 g neutral tofu
2 dl yoghurt, cashew eller soja
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. uraffineret salt
½ tsk. kala namak (sort salt)
friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
3 spsk. Ingrid-ærtemel eller kikærtemel
½ tsk. tørrede chiliflager

Fremgangsmåde
Bund
Kom mel, sesamfrø, olie (eller plantebaseret smør) og salt op i en skål, og ælt det sammen. Tilsæt koldt vand, og ælt igen. Når du har samlet dejen i en klump, rulles den lidt fladere med en kagerulle først og lægges derefter i en smurt tærteform (27 cm i diameter). Nu presses resten af dejen jævnt ud i hele formen og op ad kanterne. Skær evt. kanten lige med en lille urtekniv. Prik dejen med en gaffel i bunden. Forbag bunden i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft.

Grønsagsfyld
Rens løg og hvidløg, og skær i mindre tern. Svits sammen med sød paprika og timian i olivenolien, til løgene er blevet klare i kanterne. Tilsæt spinaten, og svits videre, til bladene er faldet sammen eller tøet op, hvis der bruges frosset spinat. Rør løg, hvidløg og spinat godt sammen, krydr med en smule salt og peber, og fordel oven på den forbagte tærtebund. Skyl squashen, skær den i tynde skiver, og fordel skiverne oven på løg og spinat.

Tofumasse
Kom alle ingredienserne til tofumassen i en blender, og blend, til den er helt cremet og ensartet. Fordel massen ud over fyldet.
Skær nogle af de små tomater over på tværs, og fordel dem i kanten af tærten. Skær en håndfuld af dem i kvarte, og læg i midten af tærten. Dryp lidt olivenolie oven på tomaterne, og krydr med salt, friskkværnet peber og lidt chiliflager. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 35 minutter, eller til den er blevet fast i overfladen, men ikke brændt. Fordel evt. lidt frisk timian oven på tærten efter bagning.

Tærten kan serveres sammen med smør- og hvidløgsdampede grønne bønner med salt, ristede mandler, grøn salat og bredbladet persille.

Her kan du finde opskriften på Aspargestærte
Her kan du finde opskriften på Tomattærte

Kunne du lide denne opskrift på Sommertærte med spinat og squash, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du kan også dele opskriften, hvis du kender nogen, den kunne interessere, og husk også at tilmelde dig mit gratis ugentlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Tomat frikadeller

Tomat frikadeller

Skønne, velsmagende tomat frikadeller med masser af saft og kraft. Prøv dem, for de er enkle at lave og supergode. Ingredienser cirka 8 stk 300 g tomater I håndfuld friske krydderurter persille, oregano, basilikum eller timian 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie + til...

Aspargestærte

Aspargestærte

Denne delikate aspargestærte er let at bage og smager forrygende. Du kan let bage den i en glutenfri version også, og den er velegnet som forret, frokostret eller hovedret med en god salat til. Se også denne opskrift på glutenfri tærtedej. Ingredienser til 4 personer...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!