Tomattærte – opskrift på tomattærte

29 aug, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne tomattærte er smuk, velsmagende og let at tilberede. Tærten kan tilberedes glutenfrit og den kan serveres med en lækker salat til eller som tilbehør til vegetarretter, kød eller fjerkræ.

Ingredienser til 4 personer
Tærtedej
100 g gammeldags kærnet smør
3 dl (180 g) speltmel, hvedemel eller groft rismel, hvis glutenfri
2 spsk. vand
1 knsp. uraffineret flagesalt

Fyld
400 g tomater i forskellige farver og sorter
1 bdt. oregano
1 bdt. persille
2 æg
1 dl Acido eller mandelmælk
1 dl fløde eller havrefløde
Lidt reven parmesanost (kan udelades)
2 fed hvidløg
Parmesanost til drys (kan udelades)
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Skær smørret i mindre stykker, og lad det stå lidt og få stuetemperatur. Saml dejen med smør, mel, salt og vand, og juster eventuelt konsistensen med lidt ekstra vand. Smør en tærteform, og tryk eller rul dejen ud i formen. Prik bunden med en gaffel, læg bagepapir over tærtebunden, også opad siderne, og fyld den med kikærter, bønner eller keramikbønner. Dette skal sikre, at tærtebunden holder formen under bagning. Forvarm ovnen til 220 grader, og forbag tærtebunden i cirka 12 minutter.
Imens kan du tilberede fyldet. Rengør tomaterne, og halver dem, eller skær dem i skiver. Det kan være fint med tomater i forskellige størrelser og farver.
Skyl krydderurterne, og hak dem groft. Pisk æg med Acido og fløde, og tilsæt presset hvidløg, krydderurter, parmesan og peber. Hæld æggeblandingen i den forbagte bund, placer de halverede eller skivede tomater, og drys lidt ost over til sidst.
Bag tærten i cirka 35-40 minutter ved 180 grader, til den er gylden og gennembagt. Du kan også servere tomattærten som selvstændig ret med en god salat til eller som tilbehør.

Her kan du finde opskriften på Laksetærte (der også kan tilberedes glutenfrit)
Her kan du finde opskriften på glutenfri grønsagstærte 

Var du tilfreds med denne opskrift på Tomattærte? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Bananbrød med eller uden gluten

Bananbrød med eller uden gluten

Det lækreste og mest velsmagende bananbrød, du kan forestille dig. Det er let at bage, super velegnet hvis du har et par modne bananer eller fire og kan tilberedes med eller uden gluten. Ingredienser til et brød 100 g kokossukker eller 125 g brun farin 125 g...

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!