Tomattærte – opskrift på tomattærte

29 aug, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne tomattærte er smuk, velsmagende og let at tilberede. Tærten kan tilberedes glutenfrit og den kan serveres med en lækker salat til eller som tilbehør til vegetarretter, kød eller fjerkræ.

Ingredienser til 4 personer
Tærtedej
100 g gammeldags kærnet smør
3 dl (180 g) speltmel, hvedemel eller groft rismel, hvis glutenfri
2 spsk. vand
1 knsp. uraffineret flagesalt

Fyld
400 g tomater i forskellige farver og sorter
1 bdt. oregano
1 bdt. persille
2 æg
1 dl Acido eller mandelmælk
1 dl fløde eller havrefløde
Lidt reven parmesanost (kan udelades)
2 fed hvidløg
Parmesanost til drys (kan udelades)
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Skær smørret i mindre stykker, og lad det stå lidt og få stuetemperatur. Saml dejen med smør, mel, salt og vand, og juster eventuelt konsistensen med lidt ekstra vand. Smør en tærteform, og tryk eller rul dejen ud i formen. Prik bunden med en gaffel, læg bagepapir over tærtebunden, også opad siderne, og fyld den med kikærter, bønner eller keramikbønner. Dette skal sikre, at tærtebunden holder formen under bagning. Forvarm ovnen til 220 grader, og forbag tærtebunden i cirka 12 minutter.
Imens kan du tilberede fyldet. Rengør tomaterne, og halver dem, eller skær dem i skiver. Det kan være fint med tomater i forskellige størrelser og farver.
Skyl krydderurterne, og hak dem groft. Pisk æg med Acido og fløde, og tilsæt presset hvidløg, krydderurter, parmesan og peber. Hæld æggeblandingen i den forbagte bund, placer de halverede eller skivede tomater, og drys lidt ost over til sidst.
Bag tærten i cirka 35-40 minutter ved 180 grader, til den er gylden og gennembagt. Du kan også servere tomattærten som selvstændig ret med en god salat til eller som tilbehør.

Her kan du finde opskriften på Laksetærte (der også kan tilberedes glutenfrit)
Her kan du finde opskriften på glutenfri grønsagstærte 

Var du tilfreds med denne opskrift på Tomattærte? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!