Aspargestærte

5 apr, 2019 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne delikate aspargestærte er let at bage og smager forrygende. Du kan let bage den i en glutenfri version også, og den er velegnet som forret, frokostret eller hovedret med en god salat til.

Se også denne opskrift på glutenfri tærtedej.

Ingredienser til 4 personer

Tærtebund
100 g speltmel eller rismel, hvis glutenfrit
100 g hvedemel eller boghvedemel,hvis glutenfrit
50 g smør, ghee eller ekstra jomfruolivenolie
50 g Skyr
1 tsk. flagesalt
lidt vand

Fremgangsmåde

Smørret smuldres i dejen, salt og Skyr tilsættes og dejen samles med lidt vand og trykkes ud i en smurt tærteform. Forbages i 10-15 min ved 180 grader. Ønsker du en grovere dej, kan du udskifte halvdelen af melet med glutenfri havregryn.

Ingredienser fyld

Fyld 250 g fintsnittede asparges
2 groft revne gulerødder
1 finthakket rødløg
2 æg eller hørfrøskum
2 dl Acido, Skyr eller kefir
½ chili
1 fed hvidløg
Friske eller tørrede krydderurter
50 g revet parmesanost (kan udelades)
Ekstra jomfruolivenolie og jomfrukokosolie

Fremgangsmåde

Rengør og snit alle grønsagerne, svits dem kortvarigt i jomfruolivenolie med chili. Pisk æg og surmælk med krydderurter, hvidløg og ost. Bland det hele og hæld massen op i den forbagte tærtebund. Bag ved 180 grader i 35 minutter til den er gylden og gennembagt.

Du kan læse mere om asparges HER
Du kan finde opskriften på hjemmebagte blinis med stenbiderrogn HER
Du kan finde opskriften på søde kartofler med sorte hvidløg HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!