Coleslaw – Opskrift på Sund Coleslaw

26 jan, 2010 | Sunde Opskrifter, Sunde Snacks og Mellemmåltider

Denne delikate coleslaw smager virkelig godt og er velegnet som tilbehør til såvel vegetarretter som til fisk og fjerkræ. Du kan roligt lave ekstra af salaten, så har du til frokost næste dag også.

Ingredienser 4 prs som tilbehør:

400 g. rødkål
200 g. savoykål
1 gulerod
1/2 bundt forårsløg
Frisk mynte og koriander
1 lille chili

Dressing:

2 spsk mayonaise
1 dl Acido eller fåreyogurt
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Saft og skræl fra ½ citron
1 spsk. friskrevet ingefær
1 fed hvidløg
2-3 spsk. rosiner
1 spsk sesamfrø
Flagesalt samt friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rengør og striml kålene. Damp dem eller læg dem i kogende vand i to minutter. Skyl derefter i koldt vand for at afkøle. Rens, skræl og riv guleroden, forårsløgene snittes fint og chilien renses for kerner og hakkes fint. Rens og hak krydderurterne.
Bland mayonaise, Acido, olie, citron, citronskal, ingefær, hvidløg, chili og krydderurter og smag dressingen til med salt og peber.
Bland salat og dressing og drys med sesamfrø inden servering. Kan anvendes til alting og smager himmelsk.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

Denne squashsuppe smager virkelig godt og er let at lave. Hvis du som jeg ofte har mange squash i haven, så er det ideelt at tilberede denne skønne suppe. Ingredienser til 2 portioner squashsuppe 4-5 squash, ca. 900 g renset vægt 2 skalotteløg, ca. 80 g skrællet vægt...

Opskrift på vitamin drik

Opskrift på vitamin drik

Grønsager er gode kilder til vitaminer og mineraler, og du kan supplere dagens måltider med denne velsmagende, friskpressede grønsagssaft og dermed øge indtaget af mikronæringsstoffer. Særligt, hvis du drikker saften med det samme, du har presset den. Og så smager den godt, så prøv den…

Aspargestærte

Aspargestærte

Denne delikate aspargestærte er let at bage og smager forrygende. Du kan let bage den i en glutenfri version også, og den er velegnet som forret, frokostret eller hovedret med en god salat til. Se også denne opskrift på glutenfri tærtedej. Ingredienser til 4 personer...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!