Hjemmelavet kokos yoghurt

27 maj, 2013 | Sund Morgenmad, Sunde Opskrifter

Hjemmelavet kokos yoghurt smager ikke bare godt, det er også rigt på sunde mælkesyrebakterier. Det er ikke vanskeligt at lave hjemmelavet kokos yoghurt, og du kan let lave denne velsmagende yoghurt, tilsat probiotika. Du kan også anvende mandelmælk istedet for kokos. Tåler du komælksprodukter, så kan du også lave din egen yoghurt på en god økologisk eller biodynamisk sødmælk.

Ingredienser (4 prs.)

1 kokosnød
Vand
Eventuelt lidt kanel eller vanille
Første gang skal der tilsættes mælkesyrekulturer enten fra probiotika kapsler (fx. Udo’s probiotika) eller fra yoghurt kultur, der kan købes fra Dansk Hjemmeproduktion.

Fremgangsmåde:

Slå hul på kokosnøden eventuelt ved at bore hul foroven hvor der er tre små markeringer. Hæld kokosvandet i blenderen. Bank skallen af og skær det mørke yderste lag af. Bræk kokoskødet i mindre stykker og blend det med vandet. Der skal blendes et stykke tid, før det bliver til en homogen cremet masse og måske skal der tilsættes lidt mere vand. Når massen har en passende konsistens, så blendes mælkesyrekultur med kortvarigt og der kan tilsættes kanel eller vanille efter smag og behag. Lad yoghurten syrne natten over eller cirka i 12-15 timer ved fast temperatur på cirka 45 grader. Det kan være i en yoghurtmaskine (Dansk Hjemmeproduktion) eller i en køleboks med varmt vand i bunden. Husk at gemme en portion til næste gang du skal lave hjemmelavet yoghurt, så tilsætter du blot det istedet for mælkesyrekulturer. Serveres med bær og hjemmelavet mysli. 

Du kan læse mere om betydningen af sunde mælkesyrebakterier HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “kan godt lide” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!