Hjemmelavet kokos yoghurt

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Morgenmad Hjemmelavet kokos yoghurt

     4

Hjemmelavet kokos yoghurt smager ikke bare godt, det er også rigt på sunde mælkesyrebakterier. Det er ikke vanskeligt at lave hjemmelavet kokos yoghurt, og du kan let lave denne velsmagende yoghurt, tilsat probiotika. Du kan også anvende mandelmælk istedet for kokos. Tåler du komælksprodukter, så kan du også lave din egen yoghurt på en god økologisk eller biodynamisk sødmælk.

Ingredienser (4 prs.)

1 kokosnød
Vand
Eventuelt lidt kanel eller vanille
Første gang skal der tilsættes mælkesyrekulturer enten fra probiotika kapsler (fx. Udo’s probiotika) eller fra yoghurt kultur, der kan købes fra Dansk Hjemmeproduktion.

Fremgangsmåde:

Slå hul på kokosnøden eventuelt ved at bore hul foroven hvor der er tre små markeringer. Hæld kokosvandet i blenderen. Bank skallen af og skær det mørke yderste lag af. Bræk kokoskødet i mindre stykker og blend det med vandet. Der skal blendes et stykke tid, før det bliver til en homogen cremet masse og måske skal der tilsættes lidt mere vand. Når massen har en passende konsistens, så blendes mælkesyrekultur med kortvarigt og der kan tilsættes kanel eller vanille efter smag og behag. Lad yoghurten syrne natten over eller cirka i 12-15 timer ved fast temperatur på cirka 45 grader. Det kan være i en yoghurtmaskine (Dansk Hjemmeproduktion) eller i en køleboks med varmt vand i bunden. Husk at gemme en portion til næste gang du skal lave hjemmelavet yoghurt, så tilsætter du blot det istedet for mælkesyrekulturer. Serveres med bær og hjemmelavet mysli. 

Du kan læse mere om betydningen af sunde mælkesyrebakterier HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “kan godt lide” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.