Melorme mysli med skyr

9 jan, 2018 | Sund Morgenmad, Sunde Opskrifter

Melorme mysli med skyr lyder måske grænseoverskridende, men det smager faktisk godt, og der er ingen tvivl om, at melorme og andre insekter vil indgå i Fremtidens Fødevarer. Denne opskrift er fra bogen Insectivore, der sætter fokus på insekter som suveræne og bæredygtige proteinkilder i maden. Bogen er inspirerende og du kan læse min omtale via linket herunder.

Ingredienser til 8 personer

Melormemysli
40 g melorme
100 g havregryn
50 g boghvedekerner
20 g hasselnødder
100 g honning s
kal af 1 økologisk citron
salt

Fremgangsmåde

Rist melorme, havregryn, boghvedekerner og hasselnødder hver for sig i ovnen ved 150 °C, til de begynder at tage lidt farve. I en pande karamelliseres honningen forsigtig uden at brænde på. Tilsæt de ristede gryn, kerner og nødder til karamellen. Rør kraftig med en træske, samtidig med at der tilsættes citronskal og lidt salt. Køl myslien af på et stykke bagepapir og knus den med en kagerulle, når den er kold. Opbevar myslien i en lufttæt beholder, så den forbliver sprød.

Skyrmousse
2 bl gelatine
200 g fløde
2 æggeblommer
320 g skyr

Fremgangsmåde

Udblød gelatinen i koldt vand. Kog fløden op og hæld den over æggeblommerne, imens der piskes. Smelt gelatinen i den varme fløde. Pisk forsigtigt skyr i cremen og lad den blive helt kold, før den fyldes i en flødeskumssprøjte. Lad med 2 patroner og ryst. (AHO: du kan også servere skyr, som den er)

Citronverbenahonning
2 potter citronverbena
1 dl neutral olie
100 g flydende honning

Fremgangsmåde

Pluk bladene af citronverbenaen og blend dem med olie og honning i en kraftig blender i 3 minutter ved høj hastighed. Sigt den skilte honning igennem en fin sigte. Anret skyrmousse, citronverbenahonning og melormemysli og server.

Du kan læse min artikel om Fremtidens Fødevarer HER
Du kan læse min omtale af bogen Insectivore HER
Du kan finde opskriften på Melorme panerede fisk HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Melorme mysli med skyr? så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!