Melorme panerede fisk

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Melorme panerede fisk er et godt bud paa, hvad fremtidens maaltider kan taenkes at omfatte

     6
Melorme panerede fisk

Melorme panerede fisk er et godt bud på, hvad fremtidens måltider kan tænkes at omfatte. Vi kommer nemlig uværgerligt til at stifte bekendtskab med insekter, larver og orme i vores køkkener i fremtiden, for de er sammen med tang, hamp, linser og bønner gode og bæredygtige alternativer til kød. Denne opskrift på Melorme panerede fisk stammer fra bogen Insectivore, der sætter fokus på insekter som suveræne og bæredygtige proteinkilder i maden. Bogen er inspirerende og du kan læse min omtale via linket herunder sammen med min artikel om Fremtidens Fødevarer.

Ingredienser til 4 personer
600 g havørredfilet eller anden fisk
Uraffineret flagesalt
50 g melorme
100 g pankorasp
100 g mel
2 økologiske æg
smør til stegning
Uraffineret flagesalt

Fremgangsmåde

Skær havørredfileten ud i mindre bjælker og drys dem med salt. Imens fisken trækker med salt, blendes melorme og pankorasp sammen til en fin melormerasp. Vend fiskestykkerne i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i mel­ormeraspen. Havørredstykkerne steges gyldne på alle sider i rigeligt smør. Dryp fisken af og drys med lidt flagesalt inden servering.

Hakkede spejlæg og grillet palmekål

4 økologiske æg
smør til stegning
1 palmekål
4 purløg
salt og peber

Fremgangsmåde

Steg 4 spejlæg i smør, til blommen bliver lun, og hviden har sat sig. Vend spejlæggene ud på et skærebræt og hak dem groft. Skrab de hakkede spejlæg ned i en gryde og smag dem til med salt og peber. Hold de hakkede spejlæg lune frem til servering.

Kasser de yderste blade på palmekålen, hvis de er grimme, og pluk resten af bladene af. Skyl bladene og kog dem i saltet vand i ca. 4 minutter, før de fiskes op og køles af i isvand. Dyp purløgene i kogende vand i et par sekunder, så de bliver seje og nemmere at binde med. Lav 4 små bundter af de flotteste kålblade og bind dem sammen med purløgene. Resten af palmekålen kan bruges i en salat. Sørg for, at bundterne er dryppet godt af, inden de smides på grillen og brankes let over det hele. Drys med salt og server kålbundterne med den melormepanerede hav­ørred og de hakkede spejlæg som sauce.

Du kan læse min artikel om Fremtidens Fødevarer HER
Du kan læse min omtale af bogen Insectivore HER
Du kan finde opskriften på Melorme mysli med skyr HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Melorme panerede fisk? så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.