Insectivore – en kogebog med insekter

Forsiden Bøger og Kurser Bog-omtaler Insectivore - en kogebog med insekter er en modig bog, der tager livtag med den fremtid, som vi uvaergerligt kommer til at moede i vores koekkener; nemlig mad med insekter.

     7
Insectivore - en kogebog med insekter

Insectivore – en kogebog med insekter er en modig bog, der tager livtag med den fremtid, som vi uværgerligt kommer til at møde i vores køkkener; nemlig mad med insekter. Vi må nødvendigvis reducere vores produktion og indtag af kød og i højere grad prioritere at sætte eksempelvis årstidens økologiske afgrøder, insekter, hamp, bælgfrugter og tang på menuerne som gode kilder til det protein, som vi skal have. Det gør bogen Insectivore noget ved på en særdeles inspirerende måde.

Insectivore er skrevet af Rasmus Leck Fisher og Flemming Gernyx, og den smukke og top inspirerende bog er udgivet af forlaget Muusmann. Insectivore betyder “insektæder” og er en betegnelse for levende organismer, der spiser insekter. Rasmus Leck Fisher har udviklet de spændende og raffinerede opskrifter i bogen. Hans ønske har netop været at tilføre insekter til maden, så det blev raffineret og naturligt. Målet har ligeledes været mere bæredygtige måltider, der samtidig smager. Og det er lykkedes overmåde godt, synes jeg.

Flemming Gernyx er manden bag de fuldstændig fantastiske billeder, som bogen er fyldt med. Insectivore er en sand fornøjelse at læse, for udover de mange skønne og kreative opskrifter med græshopper, myrer og melorme med mere, og i samspil med de mange informationer om, hvordan man bruger, dyrker og anvender insekter i madlavningen, så er det hele garneret med de smukkeste og mest indbydende fotos, som man kan forestille sig.

Jeg hylder bogen Insectivore for at turde at tage livtag med et væsentligt emne, for at inspirere os og vække vores nysgerrighed, for at udvikle helt fantastiske opskrifter og ikke mindst for at have skabt en top interessant og smuk bog, som uanset, om man er klar til at sætte tænderne i en myre eller melorm, vil kunne være til glæde og inspiration. Til lykke til jer med bogen og til lykke til alle os, der kan nyde den og glæde os over den. Jeg må igang med opskrifterne, og imorgen står den på Melorme mysli med skyr og bær, du kan finde opskriften herunder via linket. Mine varmeste anbefalinger til Insectivore.

Du kan købe bogen Insectivore HER
Du kan læse min artikel Fremtidens Fødevarer HER
Du kan finde opskriften på Melorme mysli med skyr HER
Du kan finde opskriften på Melormepanerede fisk HER

Var du tilfreds med denne omtale af bogen Insectivore? så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.