ForsidenSunde OpskrifterSunde Drikke og SmoothiesGurkemeje drik - Golden milk er en traditionel Ayurvedisk drik, der er sund og virker antiinflammatorisk og beroligende

Gurkemeje drik – Golden milk

Gurkemeje drik – Golden milk er en traditionel Ayurvedisk drik, der kombinerer de sunde aktivstoffer fra gurkemeje med mellemlange fedtsyrekæder fra kokos. Aktivstoffet i gurkemeje hedder curcurmin, og det aktiveres enten ved opvarmning eller ved tilsætning af sort peber. Gurkemeje drik – Golden milk er en velsmagende, antiinflammatorisk, beroligende og varmende drik. Du kan tilberede en Golden milk pasta, som du kan opbevare i køleskabet, og så hver morgen eller aften tilberede et glas Golden milk ved at tilsætte kokosmælk/mandelmælk eventuelt blandet op i lidt vand.

Ingredienser til 2 kopper

Pasta

1/4 kop vand
1 spsk Manuka honning
1 spsk jomfrukokosolie
1 gurkemejerod
1 lille stykke ingefær
5-10 fennikelfrø (kan udelades)
Reven skal fra 1/4 citron

Blend alle ingredienserne grundigt til en blød og homogen drik. Vær opmærksom på, at gurkemeje farver rigtig meget, så beskyt dine fingre og sikr dig, at låget er sat grundigt på blenderen. og varm blandingen op og tilsæt under opvarmning:

1 tsk Sri Lanka kanel
1/4 tsk muskatnød
1/4 tsk friskkværnet sort peber

Du kan gemme pastaen og tilberede en kop efter behov eller med det samme tilberede to kopper Golden milk ved at hælde drikken i en gryde og varme den op under forsigtig opvarmning. smag Gurkemeje drik – Golden milk til med kanel, muskatnød og lidt friskkværnet sort peber for at aktivere curcurminets sundhedsfremmende effekter og server.Tilbered to glas Golden milk ved at tilsætte:

1 1/2 kop mandel- eller kokosmælk

Gurkemeje drik – Golden milk er en traditionel Ayurvedisk drik, der har beroligende og antiinflammatorisk effekt. Nyd den morgen eller aften, den smager godt og gør godt.

Tip! En læser har gjort mig opmærksom på, at farven fra gurkemeje er fedtopløselig og derfor fjernes effektivt med olie.

Du kan finde opskriften på gurkemeje shot HER
Du kan læse mere om antiinflammatorisk levevis HER
Du kan prøve denne antiinflammatoriske te med gurkemeje HER
Prøv eventuelt en dejlig wokret med ris og gurkemeje HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Gurkemeje drik – Golden milk? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.