Havtornsaft

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Drikke og Smoothies Havtornsaft

     4

Havtornsaft er let at lave, og her finder du en enkel og let opskrift på havtornsaft, der er anvendelig til såvel saucer som desserter. Havtorn er super sunde, og et lille havtornbær indeholder mere C vitamin end en appelsin.

Havtornsaft. Enkel og let opskrift på havtornsaft, der er anvendeelig til såvel saucer som desserter. Havtorn er super sunde, og et lille havtornbær indeholder mere C vitamin end en appelsin. Opskriften er fra bogen Havtorn – de bedste retter og drikke med nordens citron, skrevet af Kim Gravenhorst. Du kan læse min omtale af bogen via linket herunder.

Ingredienser til 1 liter saft og 2 dl pure’

1 kg havtorn
1/2 liter vand

Fremgangsmåde

Kom havtornbærrene i en gryde og tilsæt vand. Bring det i kog og lad det simre i et par minutter. Lad saften stå og køle af i gryden og hæld den så over i en sigte. Når væsken er løbet igennem, presses saften ud af bærrene med en dejskraber.

Opbevar saften i skoldede glas eller flasker i køleskabet. Så kan den holde i flere uger. Saften kan også fryses ned.

Du kan finde opskriften på havtornmarmelade med ananas HER
Du kan finde opskriften på kokostoppe med havtorn HER
Du kan finde opskriften på havtorn smoothie HER
Du kan læse mere om havtorn HER
Du kan læse omtalen af bogen Havtorn HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Fisk med havtorn beurre blanc? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.