Sommer drink med aronia – med eller uden alkohol

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Drikke og Smoothies Sommer drink med aronia – med eller uden alkohol

     5
Sommer drink med aronia

Sommer drink med aronia. Lad os kalde den aronia lemonade fizz, og den er perfekt til en varm dag på terrassen eller som velkomstdrink før en god middag. Drinken kan serveres  med eller uden alkohol.

Måske tænker du, at aroniasaft enten kræver meget sukker eller er voldsomt surt, men i Finland får aronia bærrene frost, og det betyder, at deres aroniabær og -saft adskiller sig fra blandt andet vores danske, ved at den på grund af frosten opnår en vis naturlig sødme. Du kan således drikke og anvende deres aroniasaft helt som den er uden at skulle tilsætte sukker.
Aroniabær er en af de rigeste kilder til naturlige antioxidanter, som vi kender til. De indeholder høje koncentrationer af fenoler, der er en gruppe naturlige antioxidanter, som også findes i eksempelvis røde druer og blåbær. Aroniabær indeholder også stoffet procyanidin, der har vist sig gavnlig i forhold til kroppens slimhinder samt at kunne have en kolesterolafbalancerende effekt.

Aroniabær og -saft indeholder en lang række bitterstoffer, som gør saften temmelig tur, altså medmindre bærrene får frost, der fremkalder en naturlig sødme i bærrene, som i den finske aroniasaft.Jeg kan varmt anbefale dig at prøve denne sunde og velsmagende drink:

Ingredienser til 1 drink

1 dl finsk aroniasaft
1 dl danskvand med brus
Saften fra 1/2 citron
1 skive citron
1-2 isterninger

Fremgangsmåde
Bland aroniasaft, friskpresset citronsaft og danskvand i et glas. Rør forsigtigt rundt og tilsæt isterninger og en skive citron. Den syrlige citron og den naturlige sødme af aronia skaber i kombination en skøn og forfriskende drik, helt uden alkohol.
Ønsker du en drink med alkohol, så er Bourbon eller gin velegnet.

Her kan du læse mere om den finske aroniasaft Verdens bedste aroniasaft
Du kan finde opskriften her på Sommerens bedste Mocktail med hyldeblomst og blåbær

Var du tilfreds med denne opskrift på Sommer drink med aronia – med eller uden alkohol? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.