Blåbærkage

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Blåbærkage

     2

Blåbær er super sunde og her er de anvendt i en delikat blåbærkage, tilberedt af gode ingredienser. Kagen er gluten- og mælkefri og er uden tilsat sukker. Denne opskrift stammer fra Lisbeth Tordendahls bog Det Søde. Den er sprængfyldt med sunde søde sager og meget inspirerende. Du kan læse min omtale af bogen HER

Ingredienser:

Bund:
Mandler   100 g
Havregryn   40 g
Fuldkornsrismel (glutenfri) eller sigtet speltmel (ikke glutenfri)  50 g
Stødt kanel   1 tsk
Vand   ¾ dl
Smør eller kokosolie   35 g

Creme:
Svesker   100 g
Æblejuice/most   1 ½ dl
Mandler   45 g
Evt. frisk mynte og pistaciekerner

Mal mandler og havregryn til mel i en elektrisk kværn. Kom det i en skål sammen med ris- eller speltmel og bland kanel i og en knivspids salt, hvis du bruger kokosolie. Lun vand og smør/olie så det kan blandes. Vend det i melet og saml dejen. Lad den hvile tildækket en time.

Form med hænderne 6 cirkler, ca. 9 cm i diameter. Prik lidt huller med en gaffel. Bag dem ca. 25 minutter ved 180˚ varme. Lad sveskerne stå i blød i juicen mindst 2 timer. Blend det med mandlerne til en glat creme. Fordel cremen på de afkølede sprøde bunde og dæk med et tæt lag blåbær. Pynt gerne med mynteblade og hakkede pistaciekerner.
Variation: I stedet for sveskecreme kan du bruge flødeskum rørt med friske eller optøede frosne bær.

Du kan købe Lisbeth Tordendahls bog Det Søde HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.