Glutenfri julekage uden mælk

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Julekage uden gluten og maelk. Opskrift paa skoen julekage, der smager og er let at bage helt uden gluten og maelk

     7

Denne julekage uden gluten og mælk har min kollega og medskribent på Den glutenfri kogebog Lone Bang inspireret mig til. Kagen er således gluten- og mælkefri, og indholdet af tilsat sukker i kagen er minimalt. Det allerbedste er, at den smager fuldstændig fantastisk. Den er velkrydret, delikat, er let at lave og passer perfekt på ethvert julebord.

Ingredienser til glutenfri julekage

250 g rosiner, abrikoser, tranebær og dadler, skåret i mindre stykker
1 dl æblesaft
2 æg
½ dl olivenolie
50 g kokossukker
½ tsk allehånde
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
½ tsk. ingefær
½ tsk stødte nelliker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
20 g kakao
100 g mandler, valnødder og hasselnødder, blendet til mel
20 g kokosmel
50-75 g groft rismel

Pynt:
Mørk 70% chokolade
Frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

Skær de tørrede frugter i små stykker og lad dem trække i æblesaft i en halv times tid sammen med krydderierne, dog undtagen bagepulver og natron. Pisk æg med kokossukker og olivenolie og bland dem med krydderi- og frugtblandingen. Blend mandler og nødder og tilsæt det sammen med kakao. tilpas herefter konsistensen med kokosmel og groft rismel. Smør en form med jomfrukokosolie eller smør og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen i 50 minutter ved 175 grader.

Lad kagen køle af, og smelt herefter chokoladen over vandbad. Pynt den færdige kage med chokolade, drysset med frysetørrede hindbær.

Interesseret i at leve glutenfrit? Find mange flere glutenfri kager og læs mere om en glutenfri livsstil.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du meget gerne klikke “Synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.