Småkager med tranebær

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Smaakager med tranebaer er lette at bage og smager fantastisk godt. Du kan variere smagen og eksempelvis tilsaette lakridssirup eller

     5
småkager med tranebær
Småkager med tranebær er lette at bage og smager fantastisk godt. Du kan variere smagen og eksempelvis tilsætte lakridssirup eller kanel og kardemomme. Småkagedejen kan tilberedes og fryses, så kan du hurtigt og nemt bage en plade småkager,  hvis du lige får lyst til lidt hjemmebag.
Ingredienser til cirka 2×20 stk
250-275 g sigtet speltmel
1 tsk bagepulver
100 g tørrede tranebær
50 g hakkede valnødder eller mandler
150 g gammeldags kærnet smør
100 g kokossukker
1 æg
Fremgangsmåde
Bland melet med bagepulveret i en skål. Hak nødder og tørrede tranebær i småbitte stykker og tilsæt det til melblandingen. Tilsæt smørret, det må gerne være lidt blødt, og rør det i dejen. Du kan bruge røremaskine eller håndkraft. Når smørret er rørt ud tilsættes kokossukker og æg. Juster konsistensen med melet. Saml hurtigt dejen i to ruller af passende størrelse, og frys rullerne ned i cirka et døgns tid.
Når småkagerne skal bages, så tager du en af de frosne dejpølser op af fryseren, forvarmer ovnen til 185 grader, skærer pølserne i cirka ½ cm tykke skiver og lægger dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Bag dem i cirka 10 minutter. Køl småkagerne af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt kagedåse, så de bevarer deres sprødhed.
Du kan også tilsætte 50 g lakridssirup, kanel og kardemomme, såfremt du ønsker at variere smagen.
Du kan finde opskriften på mormors brunkager HER
Du kan finde opskriften på chokolade cookies med lakrids HER
Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned. Klik her