Asparges med gedeost

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Asparges med gedeost

     6
Asparges med gedeost

Super enkelt og lækker ret. Asparges med gedeost kan anvendes til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Asparges med gedeost er en let og enkel ret med asparges. Retten kan tjene som selvstændig frokostret eller som tilbehør til aftensmaden.

Ingredienser til 4 personer
600 g asparges
200 g gedeost
Dressing af:
1 dl ekstra jomfruolivenolie
friskpresset citronsaft fra ½ citron
1 tsk Dijon sennep med honning
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Rengør og knæk aspargesene (bræk den nederste del af). Skær gedeosten i passende stykker og pisk dressingen sammen. Damp aspargesene lige før servering i et par minutter og server dem med gedeost og fordel dressingen over.

Lidt om asparges
Asparges er sunde. De er fyldt med gode kostfibre, indeholder næsten ingen kalorier, og så er de samtidig rige på vitaminer. Men måske hører du til dem, der får ildelugtende urin efter at have spist asparges. Det skal du ikke fortvivle over, for det er helt naturligt. Asparges indeholder nemlig den vandopløselige asparagussyre, der er en svovlholdig organisk syreforbindelse. Når den nedbrydes, og det sker forholdsvist hurtigt efter at vi har spist dem, så udskilles der svovlholdige forbindelser via urinen. Det er dem, der lugter. Det er helt naturligt, så nyd blot de skønne asparges.

Her kan du finde opskriften på Aspargestærte
Her kan du finde opskriften på Kartoffelsalat med asparges

Var du tilfreds med denne opskrift på Asparges med gedeost? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.