Kartoffelsalat med asparges

4 jun, 2024 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Kartoffelsalat med asparges er en let og sommerlig salat, der bare smager. Salaten er let at tilberede, og du kan sagtens anvende andre grønsager end asparges.

Ingredienser til 4 personer

600 g nye eller kolde, kogte kartofler
1-2 stilke løvstikke (kan udelades)
1/2 salathoved
12 asparges
Brombær eller andre bær
Krydderurter og krydderurteblomster til pynt

Dressing:
1 dl ekstra jomfruolivenolie
1 tsk Dijon sennep (evt med lidt honning)
Saften af 1/2 citron
Frisk eller tørret basilikum eller oregano
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skrab, skræl og kog kartoflerne møre, gerne med et par stilke løvstikke. Anvender du gamle kartofler, så sæt de kogte i køleskabet til næste dag. Nye kartofler halveres og anvendes til salaten. Skyl herefter salaten grundigt og dup den tør i et rent viskestykke.

Riv eller skær salaten i mindre stykker og fordel den i et fad eller en skål. Fordel de afkølede kartofler over salaten. Skyl aspargesene og knæk det nederste af. Damp dem i to minutter over kogende vand, afkøl og fordel også dem over salaten. Pisk dressingen sammen og hæld den over hele salaten. Foretrækker du en mere cremet salat, så kan du lave dobbeltportion af dressingen. Lad salaten trække i cirka ti minutter, fordel brombærrene og pynt eventuelt med friske krydderurter og/eller krydderurteblomster og salaten er klar til servering.

Du kan læse mere om nye kartofler HER
Du kan læse mere om kartofler HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!