Bagt græskar med krydderier

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Bagt græskar med krydderier

     3

Bagt græskar med krydderier er en virkelig delikat og skøn spise, enten alene eller som tilbehør til lam eller andet. Til bagt græskar kan du enten anvende Hokkaido græskar eller butternut squash, der også rer en form for græskar. Disse former for græskar har en delikat og mild smag, og i kombination med de skønne krydderier tilføres det blide græskar saft og kraft. Bagt græskar med krydderier smager fantastisk.

Ingredienser 4 prs.:

1 Hokkaido græskar eller 2 butternut squash
1 hvidløg
Ekstra jomfruolivenolie
Flagesalt og friskkværnet peber

Krydderiblanding

4 spsk græskarkerner
4 spsk sesamfrø
2 spsk spidskommen
2 spsk korianderfrø
1 spsk peberkorn
1 tsk paprika
1 spsk flagesalt

Fremgangsmåde:

Flæk græskarret og fjern kernerne. Skær græskarret i store både med skallen på og læg dem på bagepapir på en bageplade. Vend med ekstra jomfruolivenolie, salt, peber, hvidløg og krydderiblanding (se herunder) og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter, afhængig af størrelsen.

Rist græskarkerner, sesamfrø, spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til de begynder at tage farve, og krydderierne begynder at dufte kraftigt. Kom dem herefter i en morter sammen med salt, peberkorn og paprika og stød blandingen groft.

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.