Opskrift på salater i syltetøjsglas

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Opskrift på salater i syltetoejsglas. Disse fantastiske salater kan tilberedes en dag, hvor du har god tid. Du kan forberede en salat i syltetoejsglas til flere af ugens dage. Det hele handler om at pakke salaten i glas med...

     9
Opskrift paa salater i syltetoejsglas

Opskrift på salater i syltetøjsglas. Disse fantastiske salater kan tilberedes en dag, hvor du har god tid. Du kan forberede en salat i syltetøjsglas til flere af ugens dage. Det hele handler om at pakke salaten i glas med tætsluttende låg og i fem lag. Ved at følge disse enkle instrukser, kan du holde salaterne sprøde, velsmagende og indbydende i køleskabet i adskillige dage.

Fremgangsmåde
1. lag:
Vælg en dressing, en pesto, humus eller den hjemmelavede mayonaise som grunddressing til din salat. Du kan finde opskrifterne under Dips og Dressinger og humus. Hæld dressingen ned i glasset, så den danner bund. Dressingen nederst bevirker, at det andet lag af grønsager marineres lidt, hvilket øger smagsoplevelsen. Du kan med fordel tilsætte ekstra mange friske krydderurter til dressingen, de smager godt og er fyldt med vitaminer og mineraler.
2. lag:
Dette lag er velegnet til alle former for lidt hårde grønsager samt bønner. Det kan være løg, gulerødder, porrer, forårsløg, strimler af selleri eller rødbede, peberfrugter, kikærter, bønner eller linser. Det kan være en god ide at marinere skiver af rødløg i lidt citronsaft og anvende dem i salaten. Marineringen giver løgringene en blød og rund smag.
3. lag:
Flere grønsager som eksempelvis broccolibuketter, ærter, tomater, svampe, spirer eller avocado, vendt i citron. Du kan også sagtens pifte salaten lidt op med for eksempel jordbær, blåbær, melon eller mango afhængig af smag og sæson.
4. lag:
Dette lag er velegnet til eksempelvis lidt humus, en kyllingerest fra dagen før, lidt gedefeta eller en lille håndfuld mandler eller valnødder.
5. lag:
Det hele toppes med friskskyllet salat, spinat eller kål.

Opbevar salaterne på køl, og ryst eventuelt glasset før brug, hvis du spiser af glasset. Du kan også hælde det hele ud i en dyb tallerken, så dressingen fordeles over alle ingredienserne. Det er let, sundt og velsmagende.

Var du tilfreds med denne opskrift på salater i syltetøjsglas? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.