Salat med ansjoser og rød peber

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Salat med ansjoser og rød peber

     2

Ansjoser er sunde og fyldt med omega 3 fedtsyrer. De smager godt, og er derfor velegnede som her i en god salat med ansjoser og rød peber. Ansjoser hører til nederst i fødekæden, så selvom ansjosen er en fed fisk, så når den ikke at ophobe tungmetaller og dioxiner fra de forurenede verdenshave i dens korte liv. Du kan derfor med fordel spise ansjoser og sardiner i salater, dressinger og andre retter. Denne opskrift er fra Anne Hjernøes bog Sunde Salater. 

Ingredienser:

2 røde peberfrugter
1 salathoved eller 1 bakke babyspinat
2 gode dåser sardiner i olie
1 lille bundt persille
1 løg
3 fed hvidløg
Skal og saft af 1 økologisk citron
Ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret flagesalt samt friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

Skær peberfrugterne i halve, fjern frøstolen og læg peberfrugterne på bagepapir med skindsiden opad. Stil dem ind under grillen i ovnen og grill dem, til de er helt mørkebrune/sorte i skindet (hold øje med dem). Kom peberfrugterne i en frysepose og lad dem blive lune. Fjern skindet med en lille skarp kniv og skær peberfrugterne i strimler. Skyl salaten, slyng den tør og fordel bladene på et fad. Flæk sardinerne på langs i fileter og fordel dem sammen med de grillede peberfrugtstrimler over salaten. Hak persille, løg og hvidløg groft. Bland det med fintrevet skal fra citronen og fordel det over salaten. Dryp med frisk citronsaft og olivenolie og drys med salt og peber.

Du kan læse min omtale af Anne Hjernøes Sunde Salater HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.