Squashsalat med fennikel

2 apr, 2024 | Sunde Salater

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter.
Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen “Det grønne Årstidskøkken”.

Ingredienser til 4 personer som tilbehør
75 g mandler
550 g squash
150 g knoldfennikel
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
fintrevet citronskal af ½-1 citron
1-2 fed hvidløg
uraffineret flagesalt
friskkværnet peber
skærmblomsterne fra knoldfennikel eller bladfennikel

Fremgangsmåde
Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter. Lad dem køle af, og hak dem groft.
Snit squashen helt fint. Det gøres bedst på et mandolinjern. Snit ligeledes knoldfenniklen. Kom begge dele i en skål.
Rør dressingen sammen (olie, citronsaft, fintrevet citronskal, presset hvidløg, salt og friskkværnet peber). Bland nu dressingen grundigt med den fintskårne squash og fennikel. Det gøres bedst forsigtigt med hænderne, da squashskiverne hænger godt sammen. Hvis der er noget af den grønne bladtop på fenniklen, plukkes den i mindre stykker og blandes med salaten.

Anret salaten på et fad. Fordel de ristede og hakkede mandler ud over salaten. Hvis du har mere bladgrønt fra fenniklen, kan du pynte med det oven på salaten. Slut af med at rive lidt mere citronskal og drysse lidt ekstra friskkværnet peber ud over salaten til sidst.

Her kan du også finde Salat med grillet squash og fisk
eller Salat med avocado og fennikel

Var du tilfreds med denne opskrift på Squashsalat med fennikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Ærtepuré – delikat som tilbehør og pålæg

Ærtepuré – delikat som tilbehør og pålæg

En forfriskende og forførende ærtepuré, der er velegnet til såvel frokost som tilbehør til aftensmaden. Ingredienser 250 g ærter, friske eller frosne 1 stort løg 1 fed hvidløg ½ spsk ekstra jomfruolivenolie ½ dl yoghurt naturel 30 g parmesan ¼ tsk friskrevet muskatnød...

Broccolisalat med cashewnøddedressing

Broccolisalat med cashewnøddedressing

Denne Broccolisalat med cashewnøddedressing smager fantastisk dejligt, er super sund og velegnet som tilbehør til såvel fisk som kød og vegetarretter. Ingredienser til 4 personer - som tilbehør 1 broccolihoved 100 g små tomater 100 g blå vindruer 40 g tørrede tranebær...

Salat med kål og æbler

Salat med kål og æbler

Salat med kål og æbler og lun Hokkaidodressing er en delikat og fyldig salat, der er velegnet til såvel bøffer uden kød, grønne frikadeller eller et godt stykke økologisk kød. Du kan sagtens tilberede ekstra af salaten, så der er til let frokost næste dag....

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!