Salat med avocado og fennikel

15 mar, 2023 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Denne salat med avocado, citronmarineret fennikel og grillet gedeost er fantastisk lækker og enkel. Salaten minder om den franske salatklassiker chèvre chaud, og den kan serveres som selvstændig frokostret eller forret.

Denne opskrift stammer fra Henrik Vilain og Info Schauser’s bog AVOCADO, og de har twistet kombinationen med rå citronmarineret fennikel og blandede salater. Det er de sluppet rigtig godt fra.

Ingredienser til 4 personer

Salat
1 fennikel
1 citron, saft
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
1 gedeostrulle, skåret i 16 skiver 16 skiver baguette, gerne surdejs lidt ekstra jomfruolivenolie timiankviste
2 avocadoer, skal og sten fjernet
½ citron
300 g salat, blandede typer af mindre blade og frissé
1 lille rødløg, hakket fint
100 g valnødder, ristet og hakket groft
2 skiver citron med skal, skåret i små snipper
1 håndfuld krydderurter

Vinaigrette
1 tsk dijonsennep
1 tsk flydende honning 1 spsk rødvinseddike
0,5 dl ekstra jomfruolivenolie salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde 
Tænd ovnen på 190 °C varmluft. Skær fennikel i papirstynde skiver på et mandolinjern eller med en ultraskarp kniv. Læg skiverne op i en skål og vend dem med citronsaft, salt og peber. Lad fen- niklen trække i ½ times tid.

Læg en skive gedeost på hvert stykke brød, læg brødene op på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olivenolie, og læg en lille stilk timian på osten. Bag brødene i ovnen i 10 minutter, eller indtil osten er gylden, men stadig cremet. Ikke længere.

Gnid de halve avocadoer med citron, og skær avocadohalvdelene i skiver på langs af frugten.

Pisk i et glas sennep, honning og rødvinseddike sammen til en glat masse. Dryp olivenolien i, mens der piskes, til vinaigretten er blank og tyk. Smag til med salt og peber. Salaterne vendes med en klassisk fransk vinaigrette, fordi dressingen er næsten ufravigelig i denne gastronomiske kontekst, og så klæder den salaten.

Anret på fire tallerkener salater, skiver af avocado, marineret fennikel, rødløg og de grillede skiver brød med gedeost. Drys med ristede valnøddekerner, små stykker citron og blade af krydderurter.

Her finder du opskriften på Salade Nicoise
Her finder du opskriften på Salat med asparges
Her finder du opskriften på Avocado Burger

Var du tilfreds med denne opskrift på Salat med avocado og fennikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!