Avocado burger

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Avocado burger

     7
Avocado burger

Denne lækre Avocado burger med courgette, æble-grønkåls-slaw og smørfritterede salvieblade kan tilberedes og serveres med eller uden gluten og komælk. En burger må gerne både knase, være blød og saftig, samt smage af noget sødt, surt, salt og stærkt. Denne burger opfylder alt dette, den er virkelig lækker.

Denne burger er også forholdsvis enkel at tilberede, og opskriften stammer fra Henrik Vilain og Ingo Schauser’s bog AVOCADO. Du finder link til hjemmebagte burgerboller med eller uden gluten herunder.

Ingredienser til 4 personer
Courgettebøffer
2 courgetter
120 g hvedemel eller groft rismel, hvis glutenfrit
¾ tsk bagepulver
1 spsk korianderfrø, ristet og knust
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
1 dl mælk eller mandelmælk
1 dl ekstra jomfruolivenolie
1 æg
1 dl vand
1 dl panko eller glutenfri rasp
25 g smør til at stege i

Æble-grønkåls-slaw
1,5 dl Acido yoghurt naturel eller cashewnøddeyoghurt
2 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
2 spsk estragonblade, hakkede
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
200 g hvidkål, snittet helt fint
200 g grønkål, snittet helt fint
1 æble, skåret i tændstikker
1 citron, fintrevet skal
2 skalotteløg, finthakkede

Fremgangsmåde

Start med at lave æble-grønkåls-slawen, så den har tid til at trække. Bland yoghurt, citronsaft, sennep og estragonblade i en skål, og smag til med salt og peber. Vend derefter med de to typer kål, æble, citronskal og skalotteløg. Sæt slawen i køleskabet.
Tænd ovnen på 180 °C. Til bøfferne skæres courgetterne først i tynde strimler på langs på en mandolin eller med en meget skarp kniv. Sæt dem til side. Pisk derefter dejen sammen af de øvrige ingredienser, og vend courgettestrimlerne op i dejen.
Varm en tykbundet pande op med smør, og steg en eller to bøffer ad gangen ved at lægge udstiksringe direkte på panden og fylde dem med courgettedejen. Steg bøfferne nogle minutter på hver side, til de har en gylden farve. Det er nemmest først at tage ud- stiksringen af, når bøffen er vendt rundt, og derefter stege bøffen på den anden side. Læg bøfferne op i et fad, og bag dem til slut færdige i ovnen i 5 minutter.
Mens bøfferne er i ovnen, flækkes og ristes de fire burgerbolle på en brødrister. Smelt smørret til de friterede salvieblade i en lille gryde, og friter salviebladene ad nogle omgange. Det går lyn- hurtigt. Fisk dem op med et par gafler, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Saml hver burger ved at lægge en bøf på en bolle, toppe op med æble-grønkåls-slaw, skiver af avocado vendt med citronsaft, fritterede salvieblade og afslutte med overbollen.

Server burgeren alene eller sammen med en enkel grøn salat bestående af forskellige typer salater vendt med ekstra jomfru- olivenolie, citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. også små snipper af citron med skal.

Servering
4 burgerboller – Her finder du opskriften på Hjemmebagte, grove burgerboller og her på Glutenfri burgerboller
24 salvieblade
25 g smør
2 avocadoer, skal og sten fjernet, skåret i skiver på langs
1 citron, saft

Udstyr: Udstiksringe

Her kan du finde opskriften på Den bedste burger med selleri- eller oksebøf 
Her finder du også opskriften på Salat med avocado og fennikel

Var du tilfreds med denne opskrift Avocado burger?  Så må du rigtig gerne klikke “Synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.