Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

15 jun, 2024 | Sunde Salater

Denne fabelagtige tomatsalat er fra Anettes seneste bog ”7 veje til et langt liv”, og den egner sig fortrinligt som tilbehør til grønne frikadeller og nye kartofler med persille.

Ingredienser til 4 personer
1 salathoved
12 tomater, gerne forskellige sorter og farver
12 ovnbagte eller soltørrede tomater
1 stort eller 2 små rødløg
2 håndfulde friskbælgede ærter
150 g feta eller mozarella
1 håndfuld friske krydderurter, fx basilikum, oregano eller timian

Dressing
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk balsamicoeddike
Saften af ½ citron
1 tsk honning
Uraffineret flagesalt og peber

Fremgangsmåde
Skyl salaten, dup den tør på et rent viskestykke og riv den i mindre stykker, som du fordeler på et fad. Rengør tomaterne og skær dem i skiver. Skær 12 tomater i skiver og bag dem i ovnen med ekstra jomfruolivenolie ved 160 grader i 20-30 minutter. Anvender du soltørrede tomater, så skær dem i mindre stykker. Pil rødløgene og skær dem i tynde, fine skiver. Skær de resterende tomater i skiver eller mindre stykker og fordel ovnbagte og friske tomater sammen med rødløg over salaten og smuldr fetaen eller pluk mozarellaen i mindre stykker henover.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen og fordel den hen over salaten cirka 15-20 minutter før servering. Drys til sidst med krydderurter og friskbælgede ærter.
Servér eventuelt tomatsalaten med nye kartofler og grønne frikadeller.

Du kan også finde opskriften på et lækkert glutenfri surdejsbrød, som kan serveres til
Du kan læse mere om, hvordan du laver spagetti af dine squash

Var du tilfreds med denne opskrift på tomatsalat? Så må du gerne klikke “kan godt lide” under opskriften. Tilmeld dig også mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salat med melon

Salat med melon

Skøn og frisk sommersalat med melon, der passer til en let frokost eller som tilbehør til aften. Ingredienser til 4 personer som tilbehør 1 melon - Cantaloupe eller honningmelon - eller en halv af hver 250 g blandede salater 125 g frisk mozzarella 50 g blåbær eller...

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Kartoffelsalat med asparges

Kartoffelsalat med asparges

Kartoffelsalat med asparges er en let og sommerlig salat, der bare smager. Salaten er let at tilberede, og du kan sagtens anvende andre grønsager end asparges. Ingredienser til 4 personer 600 g nye eller kolde, kogte kartofler 1-2 stilke løvstikke (kan udelades) 1/2...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!