Ukrudtssalat – opskrift på salat med ukrudt

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Ukrudtssalat – opskrift på salat med ukrudt

     6
Ukrudtssalat - opskrift paa salat med ukrudt

Spis og drik dit ukrudt, det er både sundt og nærende, du kan eksempelvis bruge havens spæde mælkebøtte- og skvalderkålsblade i denne skønne salat.

Ukrudtssalat – ja, du læste rigtigt, her får du opskriften på en skøn salat med ukrudt. Du kan nemlig drikke og spise dit ukrudt, det er stjernesundt, og du kan med stor fordel anvende dine spæde mælkebøtter, brændenælder eller skvalderkål fra haven i en lækker og spændende salat. Dit ukrudt er ikke bare sprængfyldt med levergavnlige bitterstoffer, det er også rigt på blandt andet calcium, magnesium og det vigtige K2 vitamin. Suppler eventuelt med et dagligt mælkebøtteshot og mærk, hvordan din krop næres af de sunde bitterstoffer og sunde vitaminer.

Ingredienser til 2 portioner

4 stilke grønkål eller anden kål
Salatblade fra forskellige former for salat
Spæde mælkebøtteblade og skvalderkål
4 asparges
4-6 skiver gedeost
1 håndfuld ristede hasselnødder
2 spsk hakkede, friske krydderurter

Dressing
4-6 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk Balsamico eddikke
saften af 1/4 citron
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Rengør og riv salat og ukrudt i mindre stykker. Rib kålen og hak den som persille. Steg gedeostskiverne i smør på panden, to minutter på hver side. Rist hasselnødderne på en tør pande ved lav varme i cirka ti minutter. Bland salaten og fordel gedeost, ristede hasselnødder og krydderurter henover. Pisk dressingen sammen og fordel den over salaten ti minutter før servering.

Her kan du finde opskriften på mælkebøtteshot 
Her kan du finde opskriften på vitaminrig grøn smoothie

Kunne du lide denne artikel, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.