Frugtbånd med blåbær og jordbær

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Snacks og Mellemmåltider Frugtbånd med blåbær og jordbær

     7

Frugtbåndende består af bær og dadler eller honning. Det er sundt slik, helt uden gluten. De smager fantastisk, og er ideelle til en hyggestund.

Disse skønne og sunde frugtbånd med blåbær eller jordbær er et hit blandt såvel børn som voksne. Frugtbånd med blåbær eller jordbær stammer fra Sif og Noah Orellanas bog Sunde Slikmunde. De er lette at lave, er sunde og smager forrygende godt.

Frugtbånd med blåbær eller jordbær udgør perfekte indslag til fredagsslikskålen. De smager næsten ligesom vingummi, men er både sundere og uden sukker, e-numre og farvestoffer, som ellers normalt er at finde i slik.

Ingredienser

200 g friske/frosne jordbær
200 g friske/frostne blåbær
5 udblødte dadler eller 2 spsk flydende honning

kokosolie til pensling

Fremgangsmåde

Start med at pensle et stykke bagepapir med kokosolie. Tø bærrene op eller afvej og skyl de friske bær. Blend dem til en lind, homogen masse, eventuelt sammen med dadler eller honning. Fordel massen i et jævnt og tyndt lag på det smurte bagepapir på en bageplade. Du kan eventuelt anvende en dejskraber.

Sæt pladen i ovnen ved 75 grader (varmluft) i cirka 6 timer. Kig jævnligt til frugtbåndene undervejs, da tykkelsen på dine frugtbånd og den enkelte ovn kan få tørretiden til at variere en hel del. Du kan også lade massen stå i ovnen henover natten (i ca. 8 timer). Skru da ned til 60 grader.

Frugtbåndene er færdige, når overfladen er tør og fast og let kan fjernes fra bagepapiret. Lad det køle helt af. klip det i strimler og rul det sammen til små ruller. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Inspiration

Du kan finde opskrifter på glutenfri kager.

Og her kan du se en oversigt over glutenfri slik.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.