Mormors æbleskiver – måske verdens bedste opskrift på æbleskiver

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Snacks og Mellemmåltider Mormors aebleskiver - maaske verdens bedste aebleskiver, der smager godt og er lette at tilberede

     4
Mormors aebleskiver - maaske verdens bedste aebleskiver

Mormors æbleskiver – måske verdens bedste opskrift på æbleskiver – kalder jeg opskriften på disse forrygende lækre æbleskiver, der kalder minderne frem fra min barndom. Prøv dem, de er gode, og Mormors æbleskiver kan også serveres på andre tidspunkter end lige til jul.

Ingredienser (ca. 25-30 stk.)

5 dl kærnemælk
5 dl hvedemel eller sigtet speltmel
1 knsp. uraffineret salt
1-2 spsk. kokossukker eller rørsukker
5-6 kardemommekapsler, ristet på panden, flækket og mortet eller 1-2 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
3 æg
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller smeltet smør
Kornene fra ½ vanillestang eller 2 tsk. vanillepulver
Reven skal fra ½ citron (kan udelades)
Gammeldags kærnet smør til stegning
Æblestykker (kan udelades)

Fremgangsmåde:

Rengør citronen og riv citronskallen fint. Rist de hele kardemommekapsler på panden, flæk skallen og mort frøene. Bland mel og krydderier i en skål og tilsæt citronskal og kærnemælk, men du rører. Herefter deler du æggeblommer fra hvider og gemmer hviderne. Blommerne tilsætter du dejen sammen med olie. Du kan justere dejens konsistens med mel, mælk eller vand.  Lad den tykke dej hvile i en halv times tid på køl. Herefter pisker du æggehviderne stive og tilsætter dem forsigtigt.  Varm æbleskivepanden op, læg en lille klat smør i hvert hul og fyld hullerne trekvart op med dej. Du kan bruge en sprøjtepose eller en ske. Når æbleskiverne begynder at stivne, så kan du vende dem en halv omgang med en stegegaffel eller strikkepind, og dermed kan du sprøjte eller fylde lidt ekstra dej ind i æbleskiverne. Det sikrer, at de bliver runde og flotte. Du kan også lægge et stykke æble ind i midten af æbleskiven som en lille overraskelse. Det gjorde man i gamle dage, men det er et temperamentsspørgsmål, om man ønsker det. Når æbleskiven er fyldt lidt mere op, så vendes den helt rundt og steger færdigt. Du kan servere æbleskiverne med hindbærdrøm og eventuelt lidt flormelis.

Hindbærdrøm:

3 dl hindbær, friske eller frosne
1½ dl dadler udblødt i vand i cirka en time
Saften af ½ citron
Korn fra ½ stang vanille eller 1-2 tsk vanillepulver.

Dræn dadlerne for vand og blend det hele. Hæld det på et rengjort glas. Opbevares på køl i max. 5 dage. Du kan anvende alle former for bær; solbær, brombær, jordbær, hindbær med mere, og du kan også lave et mix med forskellige bær.

Du kan se opskriften på lækre glutenfri æbleskiver HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Mormors æbleskiver -– måske verdens bedste opskrift på æbleskiver? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned