Ærtesuppe – opskrift på let og lækker ærtesuppe

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde supper Ærtesuppe – opskrift på let og lækker ærtesuppe

     9
Aertesuppe - opskrift paa let og laekker aertesuppe

Ærtesuppen her ser ikke bare indbydende ud, den smager også fantastisk dejligt. Den er let at tilberede , smager friskt og kan anvendes som frokostret eller forret. Ærtesuppen kan laves i forvejen og opvarmes, når den skal serveres. Suppen er glutenfri, mælkefri og vegetarisk.

Ingredienser til 4 personer som forret
400 g optøede ærter
1 løg
2 fed hvidløg
chili eller chiliflager efter smag og behag
1-2 spsk. frisk reven ingefær
200 g grønsagsbouillon
24 friske mynteblade
2 dl kokosmælk (1 lille dåse)
Ekstra jomfruolivenolie til svitsning
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Pynt med hakkede pistacienødder eller græskarkerner

Fremgangsmåde
Pil og hak løg, hvidløg og chili, og riv ingefæren. Svits det hele i 4-5 minutter i ekstra jomfruolivenolie i en gryde. Tilsæt ærterne, og lad dem svitse med i et par minutter, før du tilsætter  grønsagsbouillonen. Lad suppen koge godt igennem i cirka 5-10 minutter. Tag den af varmen, og lad den køle lidt af, før du tilsætter friske mynteblade (gem lidt til pynt) samt kokosmælk. det må ikke koge med. Blend suppen, krydr med salt og peber, og server straks pyntet med hakkede pistacienødder, græskarkerner og friske mynteblade.

Her kan du finde opskriften på Grønkålssuppe med urter
Her kan du finde opskriften på Tomatsuppe – måske verdens bedste

Var du tilfreds med denne opskrift på let og lækker ærtesuppe? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.