Det bedste glutenfri brød

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Det bedste glutenfri brød

     1

Alle, der lever glutenfrit, ønsker opskriften på det perfekte glutenfri brød. Dette brød er ikke bare det bedste, det er også det letteste at bage.

Jeg kan anbefale, at du lader brødet hæve i en hæve kurv, så får du det smukkeste mønster på det runde brød. Du kan også sagtens forme det med hænderne i den facon og højde du ønsker.

Dette brød smager bedst friskbagt, så det er en god ide eventuelt at fryse halvdelen ned og lune i ovnen efter optøning.

Ingredienser

½ liter tempereret vand (ca. 40 grader)
10 g loppefrøskaller
1 tsk. uraffineret flagesalt
10 g gær eller 1 dl glutenfri surdej
125 g havremel (blend glutenfri havregryn)
125 g groft rismel
50 g quinoamel
2 tsk Xantan gum (kan udelades, men giver luftighed)
30 g knækkede boghvedekerner
30 g hele hørfrø

En samling af ingredienser til at bage glutenfrit brød

Fremgangsmåde til bagning af brødet

Loppefrøskallerne røres ud i vandet og står i 10 minutter. Massen piskes herefter med håndmixer i 2 minutter.

De øvrige ingredienser røres i, og dejen, der har konsistens som en tyk og fyldig grød, fyldes i en hæve kurv godt foret med rismel. Dejen trykkes forsigtigt ned i kurven og hæver i 1 time i køleskabet.

Vend dejen forsigtigt ud på en bageplade og sæt det i en 200 grader varm ovn. Bag det i 80 minutter i en almindelig ovn, eventuelt med en skål med vand i bunden for sprød skorpe.

Hvorfor bage glutenfrit brød?

Hvis du har cøliaki eller lider af glutensensitivitet, men du (ligesom alle os andre) elsker brød, så er et glutenfrit brød det oplagte alternativ.

Jeg har brugt lang tid på at udvikle den perfekte opskrift, og dette brød smager næsten nøjagtigt som almindeligt glutenholdigt brød.

Andre glutenfri brød

Hvis glutenfri brød er lige din smag, skal du simpelthen også prøve denne fantastiske opskrift på det lækreste glutenfri rugbrød 

Er du mere til boller? Denne opskrift giver de mest luftige, bløde glutenfri boller.

Prøv også disse forrygende valnøddeboller i glutenfri version.

 

Var du tilfreds med disse opskrifter? så må du meget gerne klikke “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.