Det perfekte glutenfri brød

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Det perfekte glutenfri brød

     1

Alle, der lever glutenfrit, vil gerne have opskriften på det perfekte glutenfri brød. Dette brød nærmer sig den betegnelse. Det smager fantastisk godt, har sprødhed, smag og fylde, og så er det let at lave. Du kan prøve det af. Brødet er næringsrigt og fyldt med mandler, sunde kerner og fibre, så det giver også en god mæthed. Denne opskrift er udviklet af Mette Høholt Frederiksen, der bor i Sæby med sin familie. Mette eksperimenterer med sunde opskrifter, og hun vandt Madforlivet’s store opskriftskonkurrence med dette glutenfri brød. 

Ingredienser:

200 g. mandler, malet eller blendet til mel
75 g. hørfrø
50 g. solsikkekerner (+ ekstra til bunden af brødformen)
25 g. sesamfrø
1½ spsk. loppefrøskaller, skallin eller Husk
2 tsk bagepulver
1 tsk. uraffineret salt
100 g. Skyr
250 g. hytteost
6 æg
50 g. smeltet gammeldags kærnet smør

Fremgangsmåde:

Blend mandlerne og bland herefter alle de tørre ingredienser i en skål. Rør hytteost og Skyr ud heri, og tilsæt æggene et ad gangen. Rør det smeltede smør i dejen, og smør en brødform og dæk bunden af formen med sol sikkekerner (så er brødet lettere at få ud af formen). Fyld dejen i formen og bag det ved 175 grader i 80 min. midt i ovnen. Anvend økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi.

Du kan læse meget mere om gluten og glutenfri levevis HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.