Tomattærte med ramsløg

16 apr, 2015 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne lækre tomattærte med ramsløg er let at lave, smager virkelig godt og kan serveres med en god salat som frokost eller aftensmad. Ramsløg kan erstattes af hvidløg.

Ingredienser (4 prs.)

Tærtebund:

100 g rismel eller speltmel, hvis ikke glutenfri
100 g boghvedemel eller speltmel, hvis ikke glutenfri
50 g smør, ghee eller ekstra jomfru olivenolie
50 g Skyr eller kefir (hvis du anvender kefir, skal der tilsættes lidt mere mel)
1 tsk. uraffineret salt
lidt vand

Fyld:

250 g fintsnittet spidskål eller hvidkål
2 finthakkede rødløg
100 g spinat, frisk eller frossen
1 bundt ramsløg, cirka 100 g eller 2 fed hvidløg
4 store tomater
1/4 frinthakket chili
2 æg eller hørfrøskum
2 dl Acido, Skyr eller kefir
Friske eller tørrede krydderurter oregano, basilikum, timian etc.
50 g revet parmesanost (kan udelades)
Ekstra jomfru olivenolie og jomfru kokosolie

Fremgangsmåde:

Smørret smuldres i dejen, salt og Skyr tilsættes og dejen samles med lidt vand og trykkes ud i en smurt tærteform. Forbages i 10 min ved 180 grader. Ønsker du en grovere dej, kan du udskifte halvdelen af melet med glutenfri havregryn.

Rengør og hak alle grønsagerne fint og svits dem kortvarigt i ekstra jomfruolivenolie sammen med chili. Pisk æg og surmælk sammen med krydderurterne og halvdelen af den revne parmesanost. Lad grønsagerne køle af, bland dem i æggeblandingen og hæld massen op i den forbagte tærtebund. Fordel den revne ost over tærten og bag den ved 180 grader i 35 minutter i almindelig ovn til den er gylden og gennembagt.

Du kan læse mere om de sunde ramsløg HER
Du kan finde opskriften på Ramsløg pesto HER    
Og mange flere opskrifter HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!