Squash er sunde – inspiration til mad med squash

Forsiden Sund inspiration Squash er sunde – inspiration til mad med squash

     8
Squash er sunde - inspiration til mad med squash

Squash, courgette eller zucchini er alle navne for en fantastisk grønsag, fiberrig, blid i smagen, kaloriefattig og velegnet som tilbehør til stort set alle former for mad. Her kan du hente inspiration til lækker mad med squash.

Squash, courgette eller zucchini er navnene på en af mine favoritgrønsager, og den er i sæson lige nu. Haverne og forretningerne bugner af squash, og du kan med stor sundhedsfordel spise den skønne grønsag med de mange charmerende navne. Den grønne agurkelignende grønsag er i familie med græskarrene, i virkeligheden er squash en form for umodne græskar. Squash kommer i adskillige varianter og kan findes i både grønt og gult samt i runde som aflange former, og squash passer med sin milde smag til stort set alle retter.

Her får du tre gode grunde til at spise squash:

  1. Squash har en let nøddeagtig men neutral smag og kan indgå i eller til en lang række retter.
  2. Squash er fiberrig og indeholder samtidig næsten ingen kalorier, kun 17 kalorier per 100 g.
  3. Squash er en billig grønsag med lang holdbarhed, og den er også let at dyrke i haven eller i potter på terrassen eller på altanen.

Herunder kan du finde links til en række af mine favoritopskrifter med squash:

Delikat squashlasagne HER
Blomkålssuppe med squash HER
Pandekager med squash HER
Muffins med squash og vanilje HER

Var du tilfreds med disse opskrifter? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.