Squashmuffins med vanilje

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Squashmuffins med vanilje smager forrygende, opskriften er vegansk og kan også tilberedes glutenfrit

     6

Squashmuffins med vanilje smager forrygende, opskriften er vegansk og kan også tilberedes glutenfrit. Squashmuffins med vanilje er lette og hurtige at tilberede, og opskriften stammer fra bogen Vegansk, skrevet af Johanne Mosgaard.

Ingredienser til cirka 12 muffins
3 dl plantemælk, f.eks. havre- mandel- eller rismælk
1 dl ekstra jomfruolivenolie
150 g kokossukker eller rørsukker
3 tsk ægte Sri Lanka kanel
½ tsk stødt ingefær
1 tsk vaniljepulver
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
150 g grahamsmel, fuldkornsspeltmel eller boghvedemel, hvis de skal være glutenfri
150 g sigtet speltmel eller rismel
250 g squash

Fremgangsmåde

Bland plantemælk, olie og sukker i en skål. Tilsæt kanel, ingefær, vaniljepulver, natron, bagepulver og til sidst melet lidt ad gangen. Riv squashen groft på et rivejern og rør det med i dejen. Smør en muffin-bageplade, medmindre du bruger muffinforme af papir, og fordel dejen, så de er lidt over halvt fyldte, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 22-25 minutter. Stik herefter en gaffel i en muffin – hvis der ikke hænger dej ved, er de klar.

Vaniljeglasur:

50 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1-2 dråber vand

Pynt:

rød skovsyre eller fintrevet skal af øko-citron

Lad dine muffins køle helt af, inden glasur påføres. Bland flormelis, vaniljesukker og tilsæt et par dråber vand ad gangen, til glasuren er flydende. Dyp dine muffins i glasuren og pynt med enten skovsyre eller fintrevet citronskal.

Du kan finde opskriften på frokost squashmuffins HER
Du kan finde opskriften på Blomkålssalat med blåbær HER
Du kan læse min omtale af bogen Vegansk HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Blomkålssalat med blåbær? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.