De 5 Vigtigste Råd om Mad

2 feb, 2012 | Viden og Forskning

De fleste er optaget af sund mad og vil gerne gøre en indsats for at styrke kroppen bedst muligt. Her er maden et væsentligt parameter, og oven i købet et, som vi selv aktivt kan tage ansvar for.

Her er 5 enkle og velunderbyggede råd til optimering af din sundhed. Du kan tage fat i disse råd, et ad gangen, og i dit helt eget tempo. Rigtig god fornøjelse.

1. Lad halvdelen af din tallerken være årstidens økologiske grøntsager frokost og aften. Hent inspiration til grøntsagsrige retter her.

2. Erstat alt dårligt fedt fra din kost med godt fedt fra fx økologiske hørfrø, mandler, valnødder, fisk, olivenolie og avocado. Læs mere om sundt fedt her.

3. Spis protein til hvert eneste måltid. Gode proteinkilder er fx fisk, vildt, æg, økologiske oste og surmælksprodukter, linser, bønner og quinoa. Læs om vigtigheden af protein her.

4. Spis morgenmad hver dag. Morgenmaden er dagens vigtigste måltid, og det skal indeholde såvel godt fedt som gode proteiner, lidt fuldkorn og bær eller et stykke frugt. Bliv inspireret til lækker og fuldtnærende morgenmad her.

5. Drop sukker, sukkererstattere, hvidt brød og pasta. Spis i stedet rigtigt f uldkornsbrød – men med måde. Suppler med frugt og mandler i stedet for sukkersødt. Se opskrifter på sunde lækkerier her.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Nu er det igen tid til at skrive: STOP nu den hetz mod vitaminer og mineraler! Det er ikke værdigt, at vi danskere skal udsættes for disse hyppige, ofte misvisende og unuancerede skræmmekampagner mod vitaminer og mineraler. Tværtimod var der en ide i, at vores læger...

Godt nyt om chokolade

Godt nyt om chokolade

Chokolade kan være noget så lækkert og delikat og er mange danskeres foretrukne søde forkælelse i selskab med en god kop kaffe. Vi danskere spiser i gennemsnit cirka 5 kg chokolade om året, men er chokolade egentlig sundt? Det afhænger af hvilken type og kvalitet...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!