Gener og Vægttab

6 feb, 2013 | Viden og Forskning

Handler det ikke bare om at spise mindre, hvis vi vil tabe os? Sådan synes de fleste at mene, men faktisk handler det i også om at spise, det der er rigtigst for os hver især. Hvilke fødevarer, der er bedst at spise netop for dig, afhænger blandt andet af hvor effektivt du omsætter de forskellige fødevaregrupper, og det afgøres blandt andet af dine gener. Muligvis er det også derfor, at traditionelle slankekure virker på nogle mennesker men ikke på andre. Vi er nemlig dybt individuelle, og omsætter således den mad vi spiser vidt forskelligt ligesom det heller ikke er ligegyldigt, hvilke motionsformer vi vælger.

Danske forskere har i en årrække været med til at afdække nogle af de gener, der koder for overvægt. Efter selv at have været udfordret på området og efter at have læst en række artikler om emnet, så valgte jeg at lade mig genteste vel vidende, at selvom vi er bærere af en række gener, der disponerer os for overvægt, så er det ikke ensbetydende med at vi rent faktisk behøver at udvikle overvægt. Vi har måske blot lidt større udfordringer end andre med at holde idealvægten.
En lille spytprøve blev således sendt afsted til Diet and genes, og svaret forelå en uge efter. Det var på et par områder en øjenåbner og på andre en bekræftelse af det min krop gennem årene har fortalt mig. Sammen med genanalysen modtog jeg også en række konkrete redskaber til hvilke motionsformer, der er optimale præcis for mig, og hvilke typer fødevarer jeg med fordel kan henholdsvis op- og nedprioritere. Altsammen i forhold til generne, forstås. For mig vil det fremover betyde få men forhåbentlig effektive ændringer i min daglige levevis.

Jeg henholder mig nemlig også til, at studier fra eksempelvis Stanford University har vist, at de personer, der over 12 måneder spiste i henhold til deres gener, tabte mere end dobbelt så meget sammenlignet med de deltagere, der havde valgt andre kure, som ikke passede til deres genvariationer. Nu ser jeg frem til at afprøve redskaberne, til at koncentrere mig om de motionsformer, der passer bedst til mig og forhåbentlig opleve positive resultater af at spise og motionere 100% efter mine genvariationer.

Læs også:
Gode Råd Til Vægttab
Verden Bedste Kur
Mandler – Sunde Mandler, Sundhed og Vægttab

Du kan også læse mere om Diet and Genes på www.dietandgenes.com.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!