Glyphosat fra Roundup udgør et sundhedsproblem
Ukrudtsmidlet Roundup indeholder aktivstoffet glyphosat, som nu viser sig at kunne ødelægge vores grundvand, vores tarmflora og desuden øge risikoen for kræft, hvis vi indtager det. Glyphosat fra Roundup udgør et sundhedsproblem, men det er bare rigtig vanskeligt at undgå at få glyphosatrester indenbords, medmindre du lever 100% økologisk.
Stort set alle konventionelle dyr fodres nemlig med foderblandinger, der indeholder genmodificeret soja. Det anvendes således i foder til grise, køer, opdrætsfisk og fjerkræ. Den genmodificerede soja indeholder rester af glyphosat, fordi Roundup er det eneste anvendelige ukrudtsmiddel til GMO afgrøder. På den måde indtager du disse rester, når du sætter tænderne i en konventionel bøf eller kylling, eller hvis du drikker konventionel mælk. Du ved det muligvis ikke, for det skal ikke deklareres på pakningerne, at de dyr, der ligger i køledisken, er fodret med genmodificerede afgrøder.
Disse tiltag er godkendt og sat i værk uden at der ligger den mindste smule forskning til grund. Såfremt den fornødne forskning var blevet foretaget før alt dette blev iværksat, så havde den muligvis kunnet vise os, hvilke konsekvenser indtag af GMO afgrøder og glyphosat ville få for vores helbred. Der er spillet hasard med vores liv og vores sundhed, og vi må som forbrugere som et minimum kræve, at GMO i fødevarer tydeligt deklareres. Indtil det sker, er der kun en måde, hvorpå du kan undgå GMO og glyphosat i din mad; det er ved at vælge og købe økologisk. Hver gang. Køber du kød eller kødpålæg fra dyr, der har fået genmodificeret foder, så støtter du, at alt dette, jeg lige har beskrevet, overhovedet forekommer. Jo flere vi er, der vælger økologisk til og konventionelle fødevarer fra, jo mere støtter vi det bæredygtige landbrug, der hverken anvender GMO eller Roundup.
En dansk landmand har i flere år forsøgt at råbe myndighederne op omkring problematikken, fordi han oplevede, at der blev født rigtig mange misdannede smågrise, når han fodrede sine grise med GMO soja. Da han skiftede til ikke-GMO soja, så stoppede misdannelserne, og grisene var mindre syge. Forskere fra Aarhus Universitet bakker ham nu op og vil undersøge GMO sojas indvirkninger på mennesker og dyr yderligere. Men det tager desværre lang tid. Det er rystende, hvad han kan fortælle.
Du kan se udsendelsen her
Du kan læse, hvordan glyphosat kan gøre dig syg HER
Du kan læse mere om, hvordan glyphosat påvirker tarmfloraen her
Var du tilfreds med denne artikel, så må du mægtig gerne klikke “synes godt om” herunder og dele den med dine venner. Du er også velkommen til at abonnere på min gratis nyhedsbrev, der udkommer hver måned med nyt om mad og sundhed.