Glyphosat fra Roundup udgør et sundhedsproblem

23 jun, 2015 | Viden og Forskning

Ukrudtsmidlet Roundup indeholder aktivstoffet glyphosat, som nu viser sig at kunne ødelægge vores grundvand, vores tarmflora og desuden øge risikoen for kræft, hvis vi indtager det. Glyphosat fra Roundup udgør et sundhedsproblem, men det er bare rigtig vanskeligt at undgå at få glyphosatrester indenbords, medmindre du lever 100% økologisk.

Stort set alle konventionelle dyr fodres nemlig med foderblandinger, der indeholder genmodificeret soja. Det anvendes således i foder til grise, køer, opdrætsfisk og fjerkræ. Den genmodificerede soja indeholder rester af glyphosat, fordi Roundup er det eneste anvendelige ukrudtsmiddel til GMO afgrøder. På den måde indtager du disse rester, når du sætter tænderne i en konventionel bøf eller kylling, eller hvis du drikker konventionel mælk. Du ved det muligvis ikke, for det skal ikke deklareres på pakningerne, at de dyr, der ligger i køledisken, er fodret med genmodificerede afgrøder.

Disse tiltag er godkendt og sat i værk uden at der ligger den mindste smule forskning til grund. Såfremt den fornødne forskning var blevet foretaget før alt dette blev iværksat, så havde den muligvis kunnet vise os, hvilke konsekvenser indtag af GMO afgrøder og glyphosat ville få for vores helbred. Der er spillet hasard med vores liv og vores sundhed, og vi må som forbrugere som et minimum kræve, at GMO i fødevarer tydeligt deklareres. Indtil det sker, er der kun en måde, hvorpå du kan undgå GMO og glyphosat i din mad; det er ved at vælge og købe økologisk. Hver gang. Køber du kød eller kødpålæg fra dyr, der har fået genmodificeret foder, så støtter du, at alt dette, jeg lige har beskrevet, overhovedet forekommer. Jo flere vi er, der vælger økologisk til og konventionelle fødevarer fra, jo mere støtter vi det bæredygtige landbrug, der hverken anvender GMO eller Roundup.

En dansk landmand har i flere år forsøgt at råbe myndighederne op omkring problematikken, fordi han oplevede, at der blev født rigtig mange misdannede smågrise, når han fodrede sine grise med GMO soja. Da han skiftede til ikke-GMO soja, så stoppede misdannelserne, og grisene var mindre syge. Forskere fra Aarhus Universitet bakker ham nu op og vil undersøge GMO sojas indvirkninger på mennesker og dyr yderligere. Men det tager desværre lang tid. Det er rystende, hvad han kan fortælle.
Du kan se udsendelsen her
Du kan læse, hvordan glyphosat kan gøre dig syg HER
Du kan læse mere om, hvordan glyphosat påvirker tarmfloraen her

Var du tilfreds med denne artikel, så må du mægtig gerne klikke “synes godt om” herunder og dele den med dine venner. Du er også velkommen til at abonnere på min gratis nyhedsbrev, der udkommer hver måned med nyt om mad og sundhed.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!