Gode råd mod bihulebetændelse

Forsiden Viden og Forskning Gode raad til behandling af bihulebetændelse. Bihulebetaendelse kan medfoere stort ubehag med symptomer i form af tæt naese og svaelg, men ofte kan bihulebetaendelse behandles helt naturligt

     4
bihulebetændelse

Her kan du få gode råd mod bihulebetændelse. Betændelse i bihulerne er en generende lidelse, der kan give trykken og ubehag i hovedet, primært omkring bihulerne og kæbehulerne. Her kan du finde gode og naturlige råd til behandling af bihulebetændelse, for det er en ubehagelig lidelse og ofte også smertefuldt at have bihulebetændelse. Bihulebetændelse kan medføre stort ubehag med symptomer i form af tæt næse og svælg. men ofte betyder det også hovedpine, muskelsmerter og træthed.

Diagnosen bihulebetændelse kan stilles hos lægen med udgangspunkt i symptom billedet samt ved forhøjet CRP, der måles i en blodprøve og er udtryk for inflammation eller betændelse i kroppen.

Nogle af de hyppigste årsager til bihulebetændelse er allergi, intolerance overfor fødevarer særligt mælk og gluten, lavt immunforsvar, for lavt væskeindtag i kombination med ophold i tørre rum, tobaksrøg, paradentose og tandrodsbetændelse.

Modsat hvad mange tror, så spiller maden en stor rolle i relation til udvikling af bihulebetændelse. Et godt og naturligt råd til behandling af bihulebetaendelse er derfor at føre maddagbog, for dermed at holde øje med, hvornår symptomerne viser sig. Den hyppigste synder i relation til udvikling af bihulebetændelse er mælk og mælkeprodukter, idet disse fødevarer øger slimdannelsen og netop kan give disse symptomer, hvis de tolereres dårligt. Gluten, som er et proteinstof, der findes i danske kornsorter som hvede, rug og byg kan ligeledes ved intolerance eller allergi medføre disse symptomer.

gode råd mod bihulebetændelse

Det allermest effektive behandlingsforslag er derfor at finde frem til årsagen og fjerne den. Det kan medføre tilbageholdenhed i indtaget af mælk og hvede eller andre provokerende fødevarer, men også at undgå tobaksrøg og at drikke tilstrækkeligt med vand kan afhjælpe symptomerne.

Er der bihulebetændelse i fuldt udbrud, så kan flg. naturlige råd afprøves:

1) Indtag 1 spsk Manuka honning 400+ dagligt. Manuka honning virker stærkt betændelseshæmmende. Du kan indtage det som det er, på et stykke brød eller i en god kop te lavet af eksempelvis frisk reven ingefær og citron.

2) Skyl næsehulen med vand tilsat salt, gerne cirka 0,9%. Bland en teskefuld salt med 3 dl vand. Blandingen må helst ikke svie, gør den det, skal der mere vand i.

3) Lav dig en balje med varm kamillete. Sæt dig med hovedet over baljen og skab en form for ”dampbad” med et håndklæde over hovedet og indsnus kamilleteen.

4) Undgå alle former for mælkeprodukter

5) Undgå tobaksrøg

6) Drik mindst 2 liter tempereret vand hver dag

7) Spis masser af økologiske grønsager, gerne 600 g dagligt enten i friskpressede safter eller bagte, svitsede eller rå afhængig af smag og behag. Det styrker immunforsvaret, og spis dem gerne i selskab med friske hvidløg, der ligeledes har bakteriehæmmende effekt.

bihulebetændelse

Styrk yderligere immunforsvaret med en god multivitamin/mineralpille, ekstra E vitamin til slimhinderne i form af hvedekimolie eller Cytoplan E vitamin, ekstra naturligt C vitamin som eksempelvis Cytoplan Cherry-C, Nani C vitamin eller Acerola C, zink til natten samt eventuelt Vogels Echinacea dråber. Naturmidlet Membrasin, der indeholder ekstrakt fra havtorn, kan også være effektivt.

Disse gode råd til effektiv behandling af bihulebetændelse har vist sig effektive for mange mennesker. Ved at følge disse naturlige råd kan du mindske og forebygge symptomer som trykken og ubehag i hovedet, primært omkring bihulerne og kæbehulerne, tæt næse og svælg. hovedpine, muskelsmerter og træthed. Kort sagt de gener, der forbindes med at have bihulebetændelse.

Læs også:
Forebyg influenza – Gode råd til at forebygge influenza
Manuka honning – Sund honning med aktibakteriel effekt
Fakta om E-vitamin
D-vitamin tilskud ER vigtigt!

Var du tilfreds med denne artikel med gode råd til behandling af bihulebetændese? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.