Graviditet og D-vitamin

8 feb, 2013 | Viden og Forskning

Graviditet og D-vitamin. En undersøgelse, foretaget på Odense Universitets hospital har vist, at hver fjerde gravide i Odense har for lave D-vitamin niveauer. Lægerne bag undersøgelsen udtrykker bekymring, fordi tilstrækkeligt høje D-vitamin niveauer har stor betydning både for mødres og fostres sundhed og påvirker såvel immunforsvar som knoglesundhed og hormonbalance positivt. Det er derfor alarmerende, at så stort et antal unge vordende mødre har for lave niveauer.

D-vitamin er det vigtigste vitamin du har i kroppen, og rigtig mange af os, der bor i de nordlige lande, har for lave niveauer om vinteren. Mange sågar hele året. Derfor kan det varmt anbefales at tage et D3 vitamin tilskud vinteren igennem, også selvom du ikke er gravid og bor i Odense.

Du får mest ud af D-vitaminerne, hvis du tager dem sammen med en multi vitamin/mineral tablet af høj kvalitet, for vitaminer og mineraler fungerer nu engang bedst i samspil og understøtter hinandens virkning.

Du kan læse mere om D vitaminer i dette blog-indlæg.
Du kan læse mere om D vitamins immunmodulerende virkning HER
Du kan læse mere om betydningen af vitaminer og mineraler HER

Var du tilfreds med denne artikel, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!