Gurkemeje optimerer humør og hukommelse

Forsiden Viden og Forskning Gurkemeje optimerer humør og hukommelse. Gurkemeje indeholder det fantastiske stof curcurmin. Nu viser et helt nyt studie fra UCLA, at indtag af curcurmin også kan fremme saavel hukommelse som humoer. 

     7
Gurkemeje optimerer humoer og hukommelse

Gurkemeje er sundt og har antiinflammatorisk effekt. Aktivstoffet curcurmin er sundhedsfremmende, og derfor kan du med fordel anvende friskreven gurkemeje i maden, i teen eller i smoothies.

Gurkemeje optimerer humør og hukommelse. Det viser et nyt studie. Gurkemeje indeholder det fantastiske stof curcurmin. Det er curcurmin, der giver karry og gurkemeje deres gule farve, og vi har i mange år vidst, at et dagligt indtag af curcurmin har stor og gavnlig antiinflammatorisk effekt i kroppen. Nu viser et helt nyt studie fra UCLA, offentliggjort i American Journal of Geriatric Psychiatry, at indtag af curcurmin også kan fremme såvel hukommelse som humør.
Studiet, der var et dobbelt blind, placebo kontrolleret studie, omfattede 40 voksne i alderen 50-90 år, alle med let hukommelssvigt. Deltagerne indtog enten 90 mg curcurmin eller placebo i en periode på 18 måneder. Deltagerne blev checket hver 6. måned og PET scannet efter 18 måneder. De deltagere, der indtog curcurmin, oplevede en markant bedring i deres hukommelse, svarende til en 28% hukommelsesforbedring, som de deltagere, der indtog placebo, ikke oplevede. Deltagerne i curcurmingruppen havde også langt mindre amyloid plakdannelse i hjernen i forhold til dem, der indtog placebo. Som en ekstra bonus følte curcurmindeltagerne også, at curcurminet havde positiv indflydelse på deres humør.
Fire af deltagerne tålte ikke curcurminen og fik mavesmerter.
For effektivt at opnå inflammationsreduktion skal der ofte store mængder curcurmin til, og derfor kan det være vanskeligt at spise sig til tilstrækkelige mængder ved at spise selve gurkemejeroden. Det menes, at andelen af curcurmin i gurkemejeroden er cirka 10%, men det kan variere afhængig af sort, og hvor den er dyrket. Det er fint at supplere maden, smoothien eller juicen med frisk gurkemejerod, men skal du opnå resultater, enten i forhold til bedring af gigtsmerter, hukommelse eller reducering af andre former for inflammation, så skal der et højkvalitetskosttilskud til med et højt indhold af aktivt curcurmin.

Det er også væsentligt at holde sig for øje, at curcurmin og dermed også gurkemeje skal varmes op for at curcurmins antiinflammatoriske og hukommelsesfremmende egenskaber aktiveres. Det vil sige, at gurkemejen skal svitses på panden, koges med risene eller bages med bollerne for at curcurminen aktiveres og dæmper inflammation etc. Sort peber kan have samme effekt, så anvender du gurkemeje som shot, i gurkemejedrik (Golden milk) eller i en smoothie, så tilsæt lidt friskkværnet sort peber, så aktiverer det også curcurminen.

Kilde: http://newsroom.ucla.edu/releases/curcumin-improves-memory-and-mood-new-ucla-study-says

Du kan læse mere om gurkemejes antiinflammatoriske egenskaber HER
Du kan finde opskriften på gurkemeje te eller Golden milk HER
Du kan finde opskriften på gurkemeje shot HER
Du kan læse mere om antiinflammatorisk levevis HER
Du kan prøve denne antiinflammatoriske te med gurkemeje HER
Prøv eventuelt en dejlig indisk ret med kylling, spinat og gurkemeje HER

Var du tilfreds med denne artikel Gurkemeje optimerer humør og hukommelse, viser nyt studie? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.