Kom gennem vinteren i godt humør – med motion

Forsiden Viden og Forskning Kom gennem vinteren i godt humoer - med motion. Daglig motion forebygger nedtrykthed og sygdom, og...

     4
Kom gennem vinteren i godt humoer - med motion.

Kom gennem vinteren i godt humør – med motion. Adskillige undersøgelser viser, at daglig motion er det absolut bedste du kan gøre for dig selv. Motion hjælper mod nedtrykthed, sikrer dig en bedre nattesøvn og hjælper dig til en bedre fordøjelse. Det holder dig i bedre form og kan holde ekstra kilo fra døren. Alle de faktorer, der gør at du kan holde kroppen sund – livet igennem.

En daglig gåtur er således sundt, og en amerikansk undersøgelse, publiceret i det videnskabelige tidsskrift Circulation, har vist, at hvis du træner to til fire gange mere end den anbefalede halve time om dagen, kan du nedsætte din risiko for hjerteproblemer med 20 til 35 procent. Jo længere og hurtigere du går, des lavere risiko for hjertekarsygdomme. En daglig gåtur øger desuden stofskiftet, reducerer mavefedtet, styrker muskler og balance og sænker risikoen for udvikling af type 2 diabetes med op til 50%, viser den helt nye forskning.

Find gerne den motionsform, der passer dig bedst. Det kan være at tage cyklen til og fra arbejde, at gå eller at løbe en tur i skoven. Det kan være yoga, styrketræning, svømning eller zumba. Mulighederne er mange, og det vigtigste er, at det er aktiviteter, der gør dig glad og som giver dig en god fornemmelse i kroppen og passer til dig. Læg en plan og gi dig selv og din krop den gave, daglig motion er. At sidde for meget og ikke få sig rørt sig er nemlig en trussel mod din og dine børns sundhed, derfor er det godt at få gjort bevægelse og gåture til en naturlig og uundværlig del af dagligdagen.

Referencer: Physical Activity and Risk of Coronary Heart Disease and Stroke in Older Adults; Dariush Mozaffarian MD, DrPH et al; Cardiovascular Health Study; Circulation. 2016 Jan 12; 133(2): 147–155.

Du kan læse, hvordan en daglig gåtur kan forebygge sygdom HER
Du kan læse mere om, hvordan type 2 diabetes kan forebygges via motion HER
Du kan læse mere om, hvordan motion kan modvirke depression HER

Var du tilfreds med denne artikel Kom gennem vinteren i godt humør – med motion? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.