Lev antiinflammatorisk

Forsiden Viden og Forskning Lev antiinflammatorisk

     5

Lev antiinflammatorisk. Et studie, offentliggjort i tidsskriftet Cancer prevention Research, viser, at der findes særligt to metoder, der effektivt kan hjælpe dig til at leve antiinflammatorisk. Du kan nedbringe inflammation i kroppens væv ved at sikre, at du har tilstrækkeligt høje D3 vitamin niveauer og ikke vejer for meget. Studiet blev foretaget blandt en gruppe postmenopausale kvinder og viste, at tilførsel af D3 vitamin til de kvinder, der lå lavt, samt vægttab på blot 5-10% var tilstrækkeligt til at sænke kroppens inflammationsdannelse effektivt.

Udover disse to effektive metoder til nedbringelse af inflammation, nemlig  tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer i kroppen samt vægttab, så kan dit valg af fødevarer også påvirke kroppens inflammationsgrad. Ved at undgå inflammationsfremmende fødevarer som eksempelvis sukker, rødt kød, kødpålæg, mælkeprodukter og dårlige fedtstoffer og i stedet spise inflammationsdæmpende fødevarer som eksempelvis masser af grønsager, ingefær, gurkemeje og omega 3 fedtsyrer af høj kvalitet, så har du en række effektive værktøjer til regulation af kroppens inflammationsniveauer.

Høje inflammationsniveauer indgår i udviklingen af stort set alle velfærdssygdomme, og det har betydning at vide, at du selv kan påvirke graden af inflammation i kroppen. Der kan ligge store sundhedsfordele i at leve og spise antiinflammatorisk. Du kan eksempelvis:

  1. Sikre, at dine D3 vitaminniveauer ligger på 100 nmol/l året rundt
  2. Gøre en positiv indsats ifht dine inflammationsniveauer, vægt og signallering i kroppens indre ved blot at sænke din fedt% og hæve din muskelmasse via mere motion
  3. stabilisere dine blodsukkerniveauerne ved at spise en halv tallerken grønsager, gode fedtstoffer og kvalitetsproteiner til hvert af dagens tre måltider og reducere indtaget af sukker, alkohol og glutenholdige fibre fra brød og pasta med mere.
  4. ved at inkludere sunde fedtstoffer til hvert eneste måltid og undgå raffinerede og stærkt forarbejdede olier som fx. solsikkeolie, majsolie eller vindruekerneolie etc. Et højt indtag af sådanne omega 6 olier kan fremme inflammation i kroppens væv
  5. Ved engang imellem at praktisere let faste, hvor du i en dag eller to kun indtager flydende mad som grønsagssmoothies og supper
  6. Ved at motionere mere, gå gerne 10,000 skridt hver dag
  7. Ved at tilsætte masser af ingefær, gurkemeje, hvidløg, krydderurter, grønsager og kål til din mad

Du kan læse meget mere om antiinflammatoriske tiltag via links herunder.

Kilde: Cancer prev Res (Phila); 2015, July;8(7): 628-35

Læs om naturlig og antiinflammatorisk mad her    
Du kan læse mere om gurkemejes fantastiske egenskaber HER
Du kan læse mere om ingefærs antiinflammatoriske effekter HER
Du kan finde opskriften på antiinflammatorisk te her   
Du klan finde opskriften på Golden milk her
Læs om antiinflammatoriske tiltag her
Læs om sundt fedt her
Læs mere om det vigtige D3 vitamin her

Var du tilfreds med denne artikel Lev antiinflammatorisk? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.