Magnesiummangel – Mangler Jeg Magnesium?

Forsiden Viden og Forskning Magnesiummangel – Mangler Jeg Magnesium?

 
magnesium spinat

Magnesium er nødvendigt for rigtig mange processer i organismen. Det hjælper nervesystemet og indgår i dannelsen af utallige stoffer og mekanismer i din krop. Men magnesium – mineralet som vi normalt indtager, når vi spiser grønkål og spinat  – er blevet en mangelvare for rigtig mange. Magnesium er nemlig et af de mikronæringsstoffer som vores ændrede dyrkningsmetoder er gået hårdest ud over. Derfor betegner visse forskere det idag som noget nær umuligt at få tilstrækkeligt med magnesium via maden.

Mangel på magnesium viser sig oftest i form af uro i benene, højt blodtryk, migræne, træthed, ondt i led og muskler men også mere alvorlige lidelser som knogleskørhed, hjerte-kar lidelser, fibromyalgi og kronisk træthedssyndrom kædes sammen med magnesiummangel. For mange kan et dagligt tilskud være en let og effektiv måde at bedre eventuelle symptomer på.

magnesium ndsHvis du vælger at tage magnesiumtilskud, så husk, at det skal være organisk eller organisk bundet, for at sikre, at dine celler kan optage det. F.eks. kan NDS magnesium være et godt valg. Det tages bedst om aftenen eller til natten. Du kan også tage et karbad eller fodbad tilsat magnesiumsalte. Det er en let og behagelig måde at optage magnesium på. Lav f.eks. et dejligt fodbad, tilsæt 1 spsk magnesiumsalt (oftest magnesiumchlorid) eller 1 spsk Epsom salt (magnesiumsulfat) evt. sammen med et par dråber æterisk olie. Vent til saltene er helt opløst og sid så med fødderne i badet i 15-20 minutter inden sengetid. Det er afslappende, dejligt samt billigt og meget effektivt.

Læs også:
Magnesium – Det Oversete Mineral
Magnesium og Astma
Pas På Med Kalkpiller!
Naturligt Calcium – Vigtigt for Sunde Knogler