Medicin mod bumser… Grund til bekymring?

Forsiden Viden og Forskning Medicin mod bumser… Grund til bekymring?

     1
medicin mod bumser

Flere og flere unge tager turen til lægen på grund af bumser og uren hud. Det kan være en stor udfordring, når huden driller, men desværre er vi kommet langt fra naturlige tiltag mod acne og uren hud, og de fleste unge kommer derfor ud fra lægen med en recept på medicin mod acne. Faktisk viser tal fra Statens Seruminstitut at antallet af unge, der tager receptpligtig medicin mod uren hud er steget med 148 % gennem de seneste otte år. 

Det er stærkt bekymrende, for de fleste typer medicin mod acne indeholder antibiotika, og samtidig kan de være temmelig hårde ved leveren. Et højt og unødigt indtag af antibiotika bør undgåes, for vi risikerer at blive resistente.

Antibiotika behandlinger redder menneskeliv, MEN vi indtager nu så meget antibiotika fra medicin og fra kød og anden mad, at vi risikerer at antibiotikaen ikke kan hjælpe os, hvis vi virkelig bliver syge. Det er et skråplan, og vi er som forbrugere selv nødt til at gøre en aktiv indsats for at undgå for store mængder antibiotika ved at være yderst selektive i relation til vores medicinindtag og ved at vælge økologiske fødevarer. 

Læs også:

Acne eller uren hud?

Giver jordbær smuk hud?

Påvirket af Brød, Pasta og Korn?