Osteopati til børn med refluks

22 okt, 2016 | Viden og Forskning

Dette indlæg er skrevet af Tommy Hedelund

Tommy Hedelund er en af landets mest kompetente osteopater. Hans klinik hedder Klinik for Manuel Behandling, og den ligger Park Allé 15 i Aarhus. Tommy og hans dygtige stab af medarbejdere hjælper hver dag mennesker, der lider af alt lige fra skulder- knæ eller rygproblemer til mave-tarm problematikker og reflux. Du kan læse mere om osteopat Tommy Hedelund og hans dygtige stab via linket nederst i artiklen.

Osteopati til børn med refluks kan ofte være effektivt. Refluks diagnosen stilles i stigende grad – også til små børn. Behandlingen består hyppigt af medicin mod for meget mavesyre (syreneutraliserende medicin) og med dertil hørende bivirkninger. Osteopati til børn med refluks kan i mange tilfælde afhjælpe problemet.

Refluks kan opstå af flere forskellige årsager. Dels på grund af en irriteret lever. Leveren har travlt med konstant at udrense hormoner og affaldsstoffer fra den mad vi spiser med mere. Udover belastninger fra hormoner og mad og drikke, kan belastningen også komme fra moren via amningen. På den måde kan maden, som mor og barn spiser og drikker, spille en rolle. Spændinger i mavesækkens muskulatur kan også irritere maven og spiserøret under måltidet, ligesom refluks kan opstå i forbindelse med det såkaldte KISS kid syndrom.

KISS kid syndrom er et udtryk, som anvendes i forbindelse med spændinger i nakke samt nakkeknogle. Barnet vil i disse tilfælde typisk have en favoritside at ligge til, netop på grund af nakkespændingerne. Nerverne som kontrollerer maven sidder her og kan ”komme i klemme”, hvilket kan medføre refluks. Derudover kan der opstå suttebesvær og synkebesvær, da nerverne som kontrollerer tungen og svælget også er at finde i området.

Osteopati til børn med refluks kan i mange af disse tilfælde være et godt behandlings supplement, eller for nogen en effektiv alternativ mulighed. En osteopatisk behandling vil ofte indeholde følgende: Blid mobilisering af mavesækkens muskler og mobilisering af de øverste nakke hvirvler. Derudover løsnes nakkeknoglen med specifikke kranio- sakrale teknikker. Hjemmeøvelser kan være relevante og vil blive grundigt instrueret.

Du kan læse Tommys artikel om genopretning af en dårlig fordøjelse med osteopati HER
Du kan læse min artikel om refluks blandt voksne HER
Du kan læse Tommy Hedelunds artikel om Vagus nerven HER
D
u kan læse mere om Tommy og finde hans klinik HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Nu er det igen tid til at skrive: STOP nu den hetz mod vitaminer og mineraler! Det er ikke værdigt, at vi danskere skal udsættes for disse hyppige, ofte misvisende og unuancerede skræmmekampagner mod vitaminer og mineraler. Tværtimod var der en ide i, at vores læger...

Godt nyt om chokolade

Godt nyt om chokolade

Chokolade kan være noget så lækkert og delikat og er mange danskeres foretrukne søde forkælelse i selskab med en god kop kaffe. Vi danskere spiser i gennemsnit cirka 5 kg chokolade om året, men er chokolade egentlig sundt? Det afhænger af hvilken type og kvalitet...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!