Osteopati til børn med refluks

Forsiden Viden og Forskning Osteopati til børn med refluks

     5
Gæsteskribent

Tommy Hedelund

Tommy Hedelund er en af landets mest kompetente osteopater. Hans klinik hedder Klinik for Manuel Behandling, og den ligger Park Allé 15 i Aarhus. Tommy og hans dygtige stab af medarbejdere hjælper hver dag mennesker, der lider af alt lige fra skulder- knæ eller rygproblemer til mave-tarm problematikker og reflux. Du kan læse mere om osteopat Tommy Hedelund og hans dygtige stab via linket nederst i artiklen.

Osteopati til børn med refluks kan ofte være effektivt. Refluks diagnosen stilles i stigende grad – også til små børn. Behandlingen består hyppigt af medicin mod for meget mavesyre (syreneutraliserende medicin) og med dertil hørende bivirkninger. Osteopati til børn med refluks kan i mange tilfælde afhjælpe problemet.

Refluks kan opstå af flere forskellige årsager. Dels på grund af en irriteret lever. Leveren har travlt med konstant at udrense hormoner og affaldsstoffer fra den mad vi spiser med mere. Udover belastninger fra hormoner og mad og drikke, kan belastningen også komme fra moren via amningen. På den måde kan maden, som mor og barn spiser og drikker, spille en rolle. Spændinger i mavesækkens muskulatur kan også irritere maven og spiserøret under måltidet, ligesom refluks kan opstå i forbindelse med det såkaldte KISS kid syndrom.

KISS kid syndrom er et udtryk, som anvendes i forbindelse med spændinger i nakke samt nakkeknogle. Barnet vil i disse tilfælde typisk have en favoritside at ligge til, netop på grund af nakkespændingerne. Nerverne som kontrollerer maven sidder her og kan ”komme i klemme”, hvilket kan medføre refluks. Derudover kan der opstå suttebesvær og synkebesvær, da nerverne som kontrollerer tungen og svælget også er at finde i området.

Osteopati til børn med refluks kan i mange af disse tilfælde være et godt behandlings supplement, eller for nogen en effektiv alternativ mulighed. En osteopatisk behandling vil ofte indeholde følgende: Blid mobilisering af mavesækkens muskler og mobilisering af de øverste nakke hvirvler. Derudover løsnes nakkeknoglen med specifikke kranio- sakrale teknikker. Hjemmeøvelser kan være relevante og vil blive grundigt instrueret.

Du kan læse Tommys artikel om genopretning af en dårlig fordøjelse med osteopati HER
Du kan læse min artikel om refluks blandt voksne HER
Du kan læse Tommy Hedelunds artikel om Vagus nerven HER
D
u kan læse mere om Tommy og finde hans klinik HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.