Peter Gøtzsche tager effektivt til genmæle

Forsiden Viden og Forskning Peter Goetzsche tager effektivt til genmaele mod sin fyring, men du kan stoette op om ham og hans kamp for danske patienter og for uvildighed i forskning og laegegerning. Jeg har...

     2
Peter Goetzsche tager effektivt til genmaele

Peter Gøtzsche tager effektivt til genmæle, men du kan også hjælpe og støtte op om ham og hans kamp for danske patienter og for uvildighed i forskning og lægegerning ved at underskrive nedenstående offentlige brev til sundhedsminister Ellen Trane Nørby. Jeg har tidligere skrevet, at Peter Gøtzsche efter min mening burde have en medalje. Han har nemlig ikke blot skrevet en bog om medicinalindustriens ufine metoder, og hvordan vi alle sammen forholdes væsentlige informationer om risici ved indtag af industriens produkter, han har også igennem en lang årrække håndhævet den uvildige forskning og holdt fanen højt på Cochrane Instituttet. Det er fortid nu, for han er blevet presset ud af Cochrane, givetvis fordi han forlangte uvildighed blandt læger og forskere tilknyttet instituttet. Cochrane Instituttet har nemlig i stigende grad tilladt forskere med tilknytning til medicinalvirksomheder at deltagere i studiegennemgangene.

Afdelingschef og professor i Global Sundhed ved Statens Serum Institut og Syddansk Universitet Christine Stabell Benn udtaler til Sundhedspolitisk Tidsskrift: ”Jeg vil ikke lægge hovedet på blokken, men jeg mener, at mere end halvdelen af forskerne på protokollen til Cochranes HPV-review havde bånd til de dele af industrien, der laver vaccinerne, og Gøtzsche og hans kolleger påviste, at førsteforfatteren til reviewet har bånd til firmaerne. Cochrane blev til for at komme den problematik til livs, at industrien evaluerer sig selv, og nu har Cochrane så selv ladet sig infiltrere af industrien, og åh for pokker da, hvor er det en sorgens dag for folk, der gerne vil have uvildig kritisk vurdering af, hvad vi bruger af forskellig behandling, hvis Peter Gøtzsche bliver fyret på den baggrund.” Af samme årsag har Christine Stabell Benn skrevet under på en støtteerklæring for Gøtzsche, og jeg er helt enig, det ER en sorgens dag, fordi uvildighedens store forkæmper er bragt til fald. Denne sag forsøger vores sundhedsmyndigheder at begrave, men det rent principielle i denne sag bevirker, at de absolut MÅ tage udviklingen dybt alvorligt og handle på den, ganske enkelt for at vi danskere fortsat skal kunne have tillid til, at vores sundhedssystem er baseret på sunde og uvildige værdier.

Det med medaljen mener jeg om muligt endnu mere i dag end dengang. Den tidligere leder af det nordiske Cochrane Center Peter Gøtzsche har igennem mange år stået for skud, og en samlet medicinalindustri har udsat ham for en veritabel miskrediteringskampagne. Godt hjulpet på vej af de mange læger, der i en årrække har været på deres lønningslister. Peter Gøtzsche har igennem årene fremlagt udførlig og omfattende dokumentation på medicinalindustriens uhyggeligt effektive infiltrering af det danske sundhedsvæsen. Det er på høje tide, at der bliver gjort op med dette. Lad os få uvildige læger, som også interesserer sig for andre helbredelsesformer end de strengt medicinske. Vi har brug for at hele det danske sundhedsvæsen endevendes og ændres, så hver patients individuelle sundhed kommer i fokus frem for monetære interessers.

Professorerne Tom Jeffersson og David Hammerstein udtrykker deres bekymring over Peter Gøtzsches fyring i dette åbne brev til sundhedsminister Ellen Trane Nørby. »Vi beder dig om at genoverveje den mulige afskedigelse af hensyn til de mange fordele, skattebetalere, patienter og sundspersonale får ud af hans arbejde med at studere effekten og sikkerheden af medicinske behandlinger,« skriver de blandt andet til Ellen Trane Nørby i brevet, hvori de roser Peter Gøtzsche for hans forskningsmæssige indsats. Ønsker du også at støtte Peter Gøtzsches virke, så kan du skrive under HER

En af Peter Gøtzsches bøger  hedder ”Dødelig medicin og organiseret kriminalitet” på dansk, og det er ikke godnatlæsning for sarte sjæle.  Peter Gøtzsche kortlægger og dokumenterer, hvordan en velorganiseret medicinalindustri anvender decideret uhæderlige metoder i deres bestræbelser på at få lægerne til at anbefale os deres medicinske præparater. Og bestræbelserne virker. Aldrig har så mange danskere spist så megen medicin som de gør i dag. Læger og forbrugere forholdes væsentlige informationer om uhensigtsmæssige bivirkninger, vi kan ikke være sikre på at lægerne er uvildige og måske tager vi medicin mod symptomer, som kunne være afhjulpet af hel naturlig vej.

Ønsker du også at støtte Peter Gøtzsches virke, så kan du skrive under HER (Du kan godt underskrive uden at donere)
Du kan læse Christine Stabell Benns indlæg til støtte for Peter Gøtzsches uvildige indsats HER
Du kan læse om ytringsfrihedens og uvildighedens betydning i sundhedsdebatten er så væsentlig at håndhæve HER
Læs min omtale af Peter Gøtzsches bog HER   
Køb Peter Gøtzsches bog “Dødelig medicin og organiseret kriminalitet” HER  
Læs artiklen om, hvor mange danskere der hvert år dør af medicin HER  

Var du tilfreds med denne artikel om Peter Gøtzsche tager effektivt til genmæle? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.