Søvn har betydning for din koncentrationsevne

26 aug, 2019 | Viden og Forskning

Søvnen er vigtig for os, det mærker vi, hvis vi eksempelvis har sovet dårligt en nat. Dårlig nattesøvn påvirker ikke bare vores følelse af overskud og vores spisevaner i løbet af dagen, dårlig eller for lidt søvn påvirker i høj grad også vores dømmekraft og koncentrationsevne.

Det viser et nyt amerikansk studie fra University of South Florida. Studiet blev publiceret i tidsskriftet Sleep Health.

Forskningen påviser blandt andet, at bare 16 minutters mindre søvn hver nat kan påvirke vores kognitive formåen, humør og koncentrationsevne. Den viste også, at vi var mere påvirkede af dårlig søvnkvalitet på arbejdsdage end i weekender eller på fridage.

Studie med 130 ansatte fra IT-branchen

I studiet deltog 130 ansatte fra IT-branchen, som havde mindst ét barn i skolealderen. Studiet baserer sig på disse deltagere, der hver dag i otte dage blev interviewet om deres arbejdsdag og nattesøvn.

Det kan betale sig at prioritere sin nattesøvn, ligesom du prioriterer din mad og motion med mere. Nattesøvnen er afgørende for din evne til at træffe rigtige beslutninger, koncentrere dig og have overskud i hverdagen.

Reference: Soomi Lee PhD, Orfeu M.Buxton PhD, Ross Andel PhD, David M. Almeida PhD; “Bidirectional associations of sleep with cognitive interference in employees’ work days”; Sleep Health; Volume 5, Issue 3, June 2019, Pages 298-308

Anden inspiration

Her får du mine bedste tips til at sove bedre om natten.

Her får du mine bedste tips til at falde i søvn.

Og her får du et overblik over, hvor meget søvn man skal have.

Du kan læse meget mere om, hvordan du opnår en optimal nattesøvn i min nye bog ’Søvnhormonet’ melatonin – optimer din søvn, vægt og livskvalitet.
Du kan forkøbe bogen til særpris HER

Var du tilfreds med denne artikel Søvn har betydning for din koncentrationsevne? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!