Solskinsvitaminet

27 jun, 2021 | Viden og Forskning

D3 vitamin kaldes også for solskinsvitaminet, for den allerbedste kilde til D3 vitamin er solens stråler. Lige nu er det tid til at komme ud i solen og danne masser af solskinsvitaminet D3 vitamin. Det er lige nu i disse dage, at vi må ud at nyde solen, danne solskinsvitamin og dermed booste vores produktion og vores lagre af D3 vitamin, for D vitamin styrker ores immunforsvar helt naturligt.

Husk, at solcreme med faktor blokerer for cirka 98% af din D vitamin dannelse. En kvart til en halv time i solen hver dag uden solcreme med faktor kan derfor for de fleste være en god ide, men dyrk solen intelligent. Har du særlig sart hud, skal du selvfølgelig passe ekstra på, ligesom det er en god ide at søge skygge i tidsrummet imellem kl 12 og 14. Tåler du solen, så kan du på blot en halv time i høj sol nå at danne mellem 10 og 20,000 i.u. D3 vitamin.

I USA har de i mange år på The Mayo Clinic behandlet eksempelvis mennesker med sclerose med 20,000 i.u. D3 vitamin året rundt. De kan på denne måde reducere antallet af attacks, og der er ikke indrapporteret et eneste tilfælde af overdosering.

Det er kun i juni, juli og august, at vi herhjemme kan danne tilstrækkeligt D vitamin og dermed nå at opbygge vores D3 vitamin lagre, så vi kan være rustede til de mørke måneder. Vi kan dog ikke danne tilstrækkeligt af solskinsvitaminet til hele vinteren, derfor er det væsentligt at tage et tilskud af D3 vitamin fra september til maj måned, når du bor i Danmark.

Det virkelig gode ved D3 vitamin er også, at når niveauerne i blodet konstant ligger optimalt, gerne på cirka 75-100 nnmol/l året rundt, så kan D3 vitaminet helt naturligt også beskytte huden mod solskoldning og forbrænding, helt ligesom den effektivt beskytter din krop mod sygdom.

Solbadning skal dog foretages intelligent, og selvom dine niveauer af D3 vitamin er tilstrækkeligt høje, så kan det selvfølgelig være nødvendigt også at brug creme med solfaktor, hvis solen er stærk. Nyd solen, sørg for at få dannet masser af solskinsvitamin og rigtig god sommer.

Du kan læse artiklen her Derfor er D vitamin et vigtigt våben
Du kan læse artiklen her Ny forskning i relation til D vitamin
Du kan læse mere om D vitamin anbefalinger til børn HER
Du kan læse mere om betydningen af D vitamin HER

P.S. Vidste du at D vitamin og blodtryk også hænger sammen? Lave D vitaminniveauer medfører ofte højt blodtryk. Høje D vitamin niveauer medfører lavt blodtryk. (European Journal of Epidemiology, March 12).

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!