Solskinsvitaminet

Forsiden Viden og Forskning Solskinsvitaminet

     5

Solens stråler er den vigtigste kilde til det vigtige D vitamin, derfor kaldes det solskinsvitaminet. Det styrker dit immunforsvar, så sørg derfor for at komme ud i solen i sommermånederne, og dyrk intelligent solbadning under hensyntagen til din hudtype og tolerance

D3 vitamin kaldes også for solskinsvitaminet, for den allerbedste kilde til D3 vitamin er solens stråler. Lige nu er det tid til at komme ud i solen og danne masser af solskinsvitaminet D3 vitamin. Det er lige nu i disse dage, at vi må ud at nyde solen, danne solskinsvitamin og dermed booste vores produktion og vores lagre af D3 vitamin, for D vitamin styrker ores immunforsvar helt naturligt.

Husk, at solcreme med faktor blokerer for cirka 98% af din D vitamin dannelse. En kvart til en halv time i solen hver dag uden solcreme med faktor kan derfor for de fleste være en god ide, men dyrk solen intelligent. Har du særlig sart hud, skal du selvfølgelig passe ekstra på, ligesom det er en god ide at søge skygge i tidsrummet imellem kl 12 og 14. Tåler du solen, så kan du på blot en halv time i høj sol nå at danne mellem 10 og 20,000 i.u. D3 vitamin.

I USA har de i mange år på The Mayo Clinic behandlet eksempelvis mennesker med sclerose med 20,000 i.u. D3 vitamin året rundt. De kan på denne måde reducere antallet af attacks, og der er ikke indrapporteret et eneste tilfælde af overdosering.

Det er kun i juni, juli og august, at vi herhjemme kan danne tilstrækkeligt D vitamin og dermed nå at opbygge vores D3 vitamin lagre, så vi kan være rustede til de mørke måneder. Vi kan dog ikke danne tilstrækkeligt af solskinsvitaminet til hele vinteren, derfor er det væsentligt at tage et tilskud af D3 vitamin fra september til maj måned, når du bor i Danmark.

Det virkelig gode ved D3 vitamin er også, at når niveauerne i blodet konstant ligger optimalt, gerne på cirka 75-100 nnmol/l året rundt, så kan D3 vitaminet helt naturligt også beskytte huden mod solskoldning og forbrænding, helt ligesom den effektivt beskytter din krop mod sygdom.

Solbadning skal dog foretages intelligent, og selvom dine niveauer af D3 vitamin er tilstrækkeligt høje, så kan det selvfølgelig være nødvendigt også at brug creme med solfaktor, hvis solen er stærk. Nyd solen, sørg for at få dannet masser af solskinsvitamin og rigtig god sommer.

Du kan læse artiklen her Derfor er D vitamin et vigtigt våben
Du kan læse artiklen her Ny forskning i relation til D vitamin
Du kan læse mere om D vitamin anbefalinger til børn HER
Du kan læse mere om betydningen af D vitamin HER

P.S. Vidste du at D vitamin og blodtryk også hænger sammen? Lave D vitaminniveauer medfører ofte højt blodtryk. Høje D vitamin niveauer medfører lavt blodtryk. (European Journal of Epidemiology, March 12).

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.