Sunde tarme og ro i maven – foredrag med Oluf Borbye Pedersen og Anette Harbech Olesen

11 sep, 2021 | Viden og Forskning

Vi har det nu engang bedst, når fordøjelsen fungerer, og maven er i ro. Alt for mange danskere lever hver dag med irritable eller inflammerede tarme, og døjer med ubehag i tarme og fordøjelse. Cirka 1 million danskere lever med irritabel tarm, også kaldet IBS, andre cirka 600,000 lever med autoimmune og inflammatoriske sygdomme. Helt ny forskning peger på, at vort høje indtag af glutenholdig mad og korn produkter kan være en faktor, og mange mennesker har oplevet, at mindre eller ingen gluten i maden, hjælper dem.

Onsdag den 8. september holdt jeg foredrag i den gamle trykke hal på Politikens forlag i København med professor dr. med. Oluf Borbye Pedersen. 4962 overærede foredraget, enten fysisk eller online, og stemningen og reaktionerne har æret overældende og positive. Stor tak til min redaktør Karen Lyager for at styre samtalen med hård men kærlig og kompetent hånd.

Fik du ikke set foredraget i onsdags, så kan du se det ved at klikke lige herunder

FOREDRAG: FÅ EN GOD MAVEFORNEMMELSE

Brug for hjælp til fordøjelsen og at leve glutenfrit? Jeg har udgivet en ny bog om tarmsundhed og glutenholdig mad

“Gaven til Maven” er min seneste bog om fordøjelsen og sammenhængene mellem irritabel tarm, oppustethed, diarré og andre udfordringer i tarmsystemet og så vores indtag af korn som hvede, rug og byg.

Løsningen kan nemlig være at leve glutenfrit. Bogen er et stort passionsprojekt, der har været undervejs i flere år og som er udkommet på Politikens Forlag den 7. september 2021.

Du kan købe bogen her.

Her kan du læse mere om Gluten, Glutenallergi, Cøliaki og Glutenfri Mad

Hvad er cøliaki (glutenallergi)?

Hvordan bager man uden gluten?

Glutenfri mad og opskrifter

Var du tilfreds med foredraget Få en god mavefornemmelse? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde artikler og opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Nu er det igen tid til at skrive: STOP nu den hetz mod vitaminer og mineraler! Det er ikke værdigt, at vi danskere skal udsættes for disse hyppige, ofte misvisende og unuancerede skræmmekampagner mod vitaminer og mineraler. Tværtimod var der en ide i, at vores læger...

Godt nyt om chokolade

Godt nyt om chokolade

Chokolade kan være noget så lækkert og delikat og er mange danskeres foretrukne søde forkælelse i selskab med en god kop kaffe. Vi danskere spiser i gennemsnit cirka 5 kg chokolade om året, men er chokolade egentlig sundt? Det afhænger af hvilken type og kvalitet...

Konventionelle kartofler hører til de mest sprøjtede afgrøder

Konventionelle kartofler hører til de mest sprøjtede afgrøder

Kræftens Bekæmpelse har i en årrække opfordret danskerne til, at købe konventionelle lammefjordskartofler. De har (haft) en økonomisk aftale med kartoffelindustrien ved Lammefjorden i Odsherred om salg af deres lammefjordskartofler, pakket i lyserøde poser, for at...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!