Sunde tarme og ro i maven – foredrag med Oluf Borbye Pedersen og Anette Harbech Olesen

Forsiden Viden og Forskning Sunde tarme og ro i maven – foredrag med Oluf Borbye Pedersen og Anette Harbech Olesen

     6
Sunde tarme og ro i maven

Her kan du se det populære foredrag om sunde tarme og ro i tarmene – Få en god mavefornemmelse – med Oluf Borbye Pedersen og Anette Harbech Olesen

Vi har det nu engang bedst, når fordøjelsen fungerer, og maven er i ro. Alt for mange danskere lever hver dag med irritable eller inflammerede tarme, og døjer med ubehag i tarme og fordøjelse. Cirka 1 million danskere lever med irritabel tarm, også kaldet IBS, andre cirka 600,000 lever med autoimmune og inflammatoriske sygdomme. Helt ny forskning peger på, at vort høje indtag af glutenholdig mad og korn produkter kan være en faktor, og mange mennesker har oplevet, at mindre eller ingen gluten i maden, hjælper dem.

Onsdag den 8. september holdt jeg foredrag i den gamle trykke hal på Politikens forlag i København med professor dr. med. Oluf Borbye Pedersen. 4962 overærede foredraget, enten fysisk eller online, og stemningen og reaktionerne har æret overældende og positive. Stor tak til min redaktør Karen Lyager for at styre samtalen med hård men kærlig og kompetent hånd.

Fik du ikke set foredraget i onsdags, så kan du se det ved at klikke lige herunder

FOREDRAG: FÅ EN GOD MAVEFORNEMMELSE

Brug for hjælp til fordøjelsen og at leve glutenfrit? Jeg har udgivet en ny bog om tarmsundhed og glutenholdig mad

“Gaven til Maven” er min seneste bog om fordøjelsen og sammenhængene mellem irritabel tarm, oppustethed, diarré og andre udfordringer i tarmsystemet og så vores indtag af korn som hvede, rug og byg.

Løsningen kan nemlig være at leve glutenfrit. Bogen er et stort passionsprojekt, der har været undervejs i flere år og som er udkommet på Politikens Forlag den 7. september 2021.

Du kan købe bogen her.

Her kan du læse mere om Gluten, Glutenallergi, Cøliaki og Glutenfri Mad

Hvad er cøliaki (glutenallergi)?

Hvordan bager man uden gluten?

Glutenfri mad og opskrifter

Var du tilfreds med foredraget Få en god mavefornemmelse? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde artikler og opskrifter hver måned.